Prejsť na obsah

Vyhlásená výzva IÚI na podporu medzisektorových inovačných partnerstiev_opatrenie 1.1.1

Dovoľujeme si vás informovať, že  dňa 28.05.2024, bola vyhlásená výzva PSK-MIRRI-613-2024-ITI-EFRR - Podpora medzisektorových inovačných partnerstiev prostredníctvom integrovaných územných investícií, ktorej vyhlasovateľom je Riadiaci orgán PSK - Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

 

Výzva je pre opatrenie 1.1.1. Podpora medzisektorovej spolupráce v oblasti výskumu, vývoja a inovácií a zvyšovanie výskumných a inovačných kapacít v podnikoch.

 

Primárnym cieľom Výzvy pre mechanizmus integrovaného územného rozvoja, ktorá je vypracovaná v zmysle § 14 zákona č. 121/2022 Z. z. o príspevkoch z fondov Európskej únie a o zmene a doplnení niektorých zákonov

(ďalej ako „zákon o príspevkoch z fondov“), je prostredníctvom nenávratného finančného príspevku (ďalej ako „NFP“):

Komplexná podpora a rozvoj regionálnych inovačných ekosystémov (ďalej ako „RIE“) a mestských inovačných ekosystémov (ďalej ako „MIE“) prostredníctvom podpory koordinačných, kooperačných a komunikačných aktivít a regionálnych/mestských inovačných autorít funkčných na princípe tripartity (možnosť aj štvorpartity), podľa špecifík a potrieb vyšších územných celkov/udržateľného mestského rozvoja (ďalej ako „VÚC/UMR“) v súlade s Opatrením 1.1.3.1. (ktorého obsah je orientovaný na prepájanie hlavných aktérov a budovanie inovačného ekosystému v území) Národnej stratégie výskumu, vývoja a inovácií 2030 (ďalej ako „NS VVaI“), s požiadavkou na prepojenie v rámci 5 domén Stratégie výskumu a inovácií pre inteligentnú špecializáciu Slovenskej republiky 2021 – 2027 (ďalej ako „SK RIS3 2021+“), Integrovanej územnej stratégie územia, Regionálnej inovačnej stratégie a s prihliadnutím na odporúčania EK CuRI4. Oprávnené aktivity sa sumárne nazývajú Medzisektorové inovačné partnerstvá (ďalej ako „MIP“).

 

Výzvu nájdete tu https://www.itms2014.sk/vyzva?id=f3b2a0f5-8bea-45b5-af3f-e906672e2a5f

 

Alokované zdroje pre územie UMR Košice: 3 973 501,00 EUR (EÚ zdroj)