Prejsť na obsah

Všetci chcú žiť na plný plyn

Osemnásty ročník charitatívneho podujatia Rallye Opatovská odštartovali primátor mesta Košice Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová. Motoristická akcia bola venovaná mentálne a telesne postihnutým deťom, ktoré si okrem jazdy užili i súťaže a preverili svoje vedomosti.

K nápadu vytvoriť Rallye Opatovskú s podtitulom „Žiť na plný plyn" prispel pred rokmi aj hudobník Erik Aresta, ktorý istý čas žil v Košiciach. „Podujatie každoročne organizuje Anetta Smiková zo spoločnosti U.S. Steel Košice v spolupráci so Spojenou školou Opatovská 97 a jej riaditeľkou, Máriou Čabalovou. Môj maximálny obdiv patrí im, ako aj celému osadenstvu školy, lebo oni z toho malého nápadu za tie roky vytvorili akciu, ktorá sa stala trdíciou," povedal Erik Aresta.

Hlavným cieľom podujatia je potešiť mentálne a fyzicky znevýhodnené deti, pre ktoré je tento deň možnosťou športovo sa vyžiť, stretnúť skamarátmi a tiež známymi osobnosťami. Medzi tými sa, ako každý rok, objavili aj Erik Aresta, moderátor Patrik Herman, hokejista Peter Bartoš, či spevák Igor Timko.

"Som naozaj úprimne rád, že táto súťaž zažíva už svoj osemnásty ročník a medzi deťmi sa teší mimoriadnej obľube. Podporu našla i medzi osobnosťami z športového, kultúrneho a spoločenského života. Vďaka deťom sme sa vrátili do našich mladých čias, spomenuli si akí sme boli súťaživí žili sme naozaj na plný plyn," konštatoval košický primátor Richard Raši, ktorý so svojou posádkou vyrazil na trať so štartovým číslom