Prejsť na obsah

Veľká noc v Košiciach bude aj s prekvapením

Počas tohtoročných sviatkov Veľkej noci čaká na Košičanov originálne prekvapenie. Po prvýkrát bude v centre mesta, na Hlavnej ulici nainštalovaný 2,5 metrový veľkonočný košík s 15-timi farebnými vajíčkami, ktorý bude počas noci svietiť. Deti si môžu od stredy (23.03.) vyskúšať svoju šikovnosť a zručnosť pri vyrábaní veľkonočnej výzdoby v tvorivých dielňach pri Urbanovej veži. Čaká na nich aj fotostena, veľkonočný korbáč a sladké prekvapenie.

Ako býva zvykom, aj košická ZOO pripravila pre svojich návštevníkov atraktívny program. V sobotu o 13. hodine sa môžu tešiť na veľkonočnú pochúťku pre medvede a o 14.30 by si nemali nechať ujsť ukážky zaujímavých aktivít chovateľov, ktoré zlepšujú pohodu makakov magotov. Nedeľa bude patriť v ZOO športovcom. Spoločnosť Activelife pripravila už 3. ročník Behu v ZOO, ktorý sa začne o 10-tej. Na Veľkonočný pondelok popoludní v ZOO naplánovali prvú jarnú prehliadku so sprievodcom, ktorý bude pri vstupe čakať o 14.30. V prípade pekného počasia bude ZOO počas sviatkov otvorená o hodinu dlhšie, teda do 18.00.

Informácia pre cestujúcich

Mestská hromadná doprava bude počas sviatkov- teda od Veľkého piatka do Veľkonočného pondelka vrátane premávať ako počas voľných dní. Na Zelený štvrtok budeme cestovať v režime, ktorý platí počas pracovných dní bez školského vyučovania- prázdniny, rovnako aj v utorok 29. marca. Spoje linky R4 pre študentov TUKE premávajú bez zmien.

Počas Veľkej noci bude, ako každý rok, posilnený výkon hliadok Mestskej polície Košice, ktorí budú dohliadať na bezpečnosť obyvateľov aj turistov v uliciach nášho mesta.

















Prílohy

1. PDF 117,85 KB Veľká noc v meste plagát