Prejsť na obsah

Vedenie mesta prijalo členov medzinárodného seminára EWF

Primátor Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová prijali v piatok v reprezentatívnych priestoroch Historickej radnice členov medzinárodného seminára EWF, ktorý sa v Košiciach konal v dňoch 5. – 8. novembra. Podujatie organizoval Slovenský zväz vzpierania (SZV) v spolupráci s Európskou vzpieračskou federáciou (EWF) a svetovou federáciou (IWF).

V metropole východu sme právom hrdí na Mestský klub vzpierania a silových športov Košice, ktorý tu pôsobí už viac ako šesťdesiat rokov. Aj vďaka jeho činnosti dosiahlo Slovensko viacero úspechov na medzinárodných podujatiach, ktoré zviditeľnili nielen krajinu, ale i samotné mesto. Naposledy nás potešil Košičan Matej Kováč, ktorý si z Litvy priniesol honor európskeho šampióna do 23 rokov. Som rád, že sme za týchto príjemných okolností mohli na území mesta hostiť medzinárodný seminár EWF. Opäť sa ukázalo, že Košice sa právom hrdia titulom Európske mesto športu 2016," konštatoval košický primátor.

Špecializovaný medzinárodný seminár Európskej vzpieračskej federácie pre technických rozhodcov bol zameraný na rôzne aspekty všeobecne platných pravidiel vzpieračských disciplín (trh, nadhod). V čase semináru sa konalo v sobotu 7. novembra aj 3. kolo extraligy, ktoré bolo zároveň finále majstrovstiev Slovenska družstiev vo vzpieraní. Medzi slovenskými vzpieračmi nechýbal ani víťaz majstrovstiev Európy do 23 rokov Matej Kováč, ktorý v litovskej Klaipede triumfoval výkonom 386 kg (trh 170 a nadhod 216).