Prejsť na obsah

Vedenie DPMK v teréne kontrolovalo zmeny v MHD

Od nedele 14. decembra začali v mestskej hromadnej doprave (MHD) v Košiciach platiť úpravy linkového vedenia, ktoré majú uľahčiť cestovanie obyvateľom Košíc a tým, ktorí cestujú do mesta za prácou alebo do škôl. Zmeny sa dotkli celkovo 21 liniek. Ide najmä o úpravu trás a posilnenie spojov v meste, v prímestských častiach Lorinčík, Krásna a Pereš a v spojoch, ktoré vozia zamestnancov U.S. Steel.

V pondelok, 15. decembra 2008 o 7:00 hod. ráno uskutočnilo vedenie Dopravného podniku mesta Košice Kontrolný deň zameraný na úpravy v Linkovom vedení. Na kontrolnom dni sa zúčastní generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč, Vladimír Eperješí poverený vedením Úseku riadenia dopravy a Michal Dekánek, konzultant pre optimalizáciu linkového vedenia MHD v Košiciach.

Kontrolované zmeny sa odrazili na lepšej plynulosti a dostupnosti dopravy, ale aj na pohodlnejšom cestovaní pre obyvateľom mestských častí. Na sídlisku Ťahanovce bolo jednoznačne vidieť a pocítili to aj cestujúci, že počas rannej špičky premávali autobusy v zhustených intervaloch. Oproti minulosti nevznikali problémy s tým, že sa niektorí cestujúci nedostali do autobusu. Kontrolu na Važeckej ulici na Sídlisku nad Jazerom poznačila dopravná nehoda, ktorá spôsobila meškanie autobusov, električky premávali bez zdržania.

Mgr. Monika Murová
PR a marketingový konzultant
DPMK a.s.Košice
+421 905 947 508
murova@dpmk.sk