Prejsť na obsah

V utorok sa začne s 1. etapou výstavby cyklochodníka medzi Západom a sídliskom KVP

V utorok 8. septembra 2020 sa začnú stavebné práce pri výstavbe cyklochodníka, ktorý v dvoch etapách prepojí košické mestské časti Západ a Sídlisko KVP po trase Trieda SNP – Popradská – Trieda Košického vládneho programu.

Stavebné práce v rámci prvej etapy si od zajtrajška až do konca tohto roka vyžiadajú uzavretie chodníka po ľavej strane Popradskej ulice v úseku od križovatky s Triedou SNP po križovatku s Ipeľskou. Neskôr sa má pristúpiť aj k ďalším zmenám k organizácia dopravy. 

Vznikne obojsmerný 3-metrový pás pre cyklistov a samotných poldruhametrový pruh pre chodcov

Terajší združený cyklochodník pre peších a cyklistov sa rozšíri a bude obsahovať dvojpruhový obojsmerný pás pre cyklistov v celkovej šírke 3 metre a samostatný 1,5-metrový pruh pre chodcov. Cyklisti budú na vynovenom chodníku od chodcov oddelení pomocou špeciálneho varovného pásu.

Celú stavbu bude mať na starosti spoločnosť Cesty Košice, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní s cenou 111 879 eur. Oproti  predpokladanej hodnote zákazky vo výške 198 559 eur tak mesto Košice ušetrí takmer 44 percent sumy. Ušetrené peniaze sa využijú na ďalšie investície do zlepšenia dopravnej infraštruktúry v meste.

V Košiciach sa tento rok už v cene 105 642 eur odovzdal do užívania nový združený chodník pre peších a cyklistov Ladožská - Rovníková  - Golianova“ sídlisku Nad jazerom. V súčasnosti pokračuje ďalšia etapa výstavby cyklochodníka v Čermeľskom údolí. Úsek od budovy stanice Detskej železnice v Čermeli smerom k Cvičnej skale v cene 237 164 eur by mal byť hotový v priebehu jesene tohto roku.