Prejsť na obsah

V stredu začne oprava poškodeného mosta na Furči

V stredu (21. 8.) sa začne plánovaná oprava poškodeného mostného záveru a ďalších porúch na moste na Triede arm. gen. Svobodu na sídlisku Dargovských hrdinov pri Pošte 22. 
 
Opravy vykoná v rámci reklamačného konania na vlastné náklady spoločnosť Metrostav, ktorá most rekonštruovala v rokoch 2017 a 2018 za 1,09 milióna eur. Zástupcovia magistrátu mesta Košice a spoločnosti Metrostav sa v júni tohto roka dohodli na odstránení konštrukčných chýb mosta v rámci reklamačného konania. 
 
Zhotoviteľ objednal dva kusy nových mostných záverov, ktorých výroba trvala niekoľko týždňov. Nahradí nimi poškodené mostné závery na oboch stranách mosta, aby sa pevne ukotvili a nepretekala cez nich voda. Okrem toho opraví most aj zo spodnej časti s dôraznom na trámy a nosníky mostnej konštrukcie. 
 
Motoristi budú jazdiť po jednej strane mosta
V súvislosti so začiatkom prác sa musia vodiči od stredy (21. 8.) pripraviť na obmedzenia a uzáveru časti mosta. Tá bude rozdelená na dve etapy, pričom každá etapa potrvá zhruba dva týždne. Po opravenom moste by mali vodiči jazdiť v priebehu septembra.
 
Od stredy budú v rámci prvej etapy uzavreté oba jazdné pruhy na pravej strane mosta (v smere von z mesta) od zastávky MHD Poliklinika Východ smerom na ulicu Zupkova. Premávka bude vedená na ľavej strane mosta v dvoch protismerných pruhoch. 
 
Uzávierka pravej strany mosta by mala trvať približne dva týždne. Následne dôjde k presmerovaniu dopravy a budú sa realizovať práce na opačnej strane mosta (v smere do mesta) od Pošty 22 v smere na ulicu Fábryho/Maršala Koneva. 
 
Vodičov usmerní dočasné dopravné značenie. Zároveň bude v tomto úseku maximálna povolená rýchlosť znížená na 30 km/h. Žiadame motoristov o trpezlivosť, ohľaduplnosť a dodržiavanie dočasného dopravného značenia a maximálnej povolenej rýchlosti.