Prejsť na obsah

V sobotu Sviatok hudby a otvorenie Kulturpark-u

Sviatok hudby sa každoročne slávi 21. júna vo viac ako 110 krajinách a 340 mestách na piatich kontinentoch sveta. Táto veľká udalosť sa teší mimoriadnemu záujmu. Je venovaná hudbe v akejkoľvek podobe a dostupná všetkým hudobníkom, amatérom ako aj profesionálom. Je adresovaná širokému publiku, nakoľko jej cieľom je spopularizovať hudobné umenie a oboznámiť mladých i starších so všetkými formami, ktorými sa hudba prejavuje.
Mesto Košice v spolupráci s Francúzskou alianciou plánujú zorganizovať aj v tomto roku v uliciach mesta oslavy hudby, ktoré sa uskutočnia v sobotu 21. júna 2008 na Hlavnej ulici od 10.00 do 14.00 hod. Srdečne Vás všetkých pozývame!

Do podujatia sa prihlásili hudobníci, amatéri i profesionáli, ktorí sa chcú na verejnosti vyjadriť prostredníctvom hudby. Dôležitosť bude prikladaná muzike, spontánnosti, zvedavosti, dostupnosti i nekomerčnému charakteru. Oslavované budú všetky štýly. Sviatok hudby je určený predovšetkým tým, ktorí hudbou žijú.

Zároveň Vás pozývame v tento deň na oficiálne otvorenie prvej letnej sezóny v Kasárňach Kulturpark - Nezávislom kultúrnom centre. V bývalých kasárenských skladoch na Kukučínovej ulici v Košiciach vzniká nový unikátny priestor pre nezávislú kultúru a súčasné umenie. Za projekto zodpovedá občianske združenie Bona Fide, ktoré prednedávnom ukončilo projekt IC Culture Train a projektový tím kandidatúry Košíc na Európske hlavné mesto kultúry 2013 spolu s viacerými lokálnymi iniciatívami.

Program večera:

Koncert: VENI ensemble, VENI TWENTY YEARS AFTER
Vernisáž: Make Up uvádza – Medzi mestom a prírodou
Koncert: Karaoke Tundra, Peťo Tázok
Filmy: Antológia poľskej animácie, Ars Electronica
Afterparty: DJ Piergi (FR) a DJ JTNB (SK)