Prejsť na obsah

V okresnom kole mladých záchranárov CO zvíťazila ZŠ Tomášikova 31

Okresné kolo mladých záchranárov civilnej ochrany (CO), ktorého spoluorganizátorom bolo Mesto Košice, sa uskutočnilo v areáli a blízkom okolí CVČ Orgovánová 5 - elokované pracovisko Popradská 86 (DOMINO).

Striebornú priečku obsadila v súťaži CZŠ sv. Košických mučeníkov Čordákova 50, bronzovú ZŠ Krosnianska 2.

Celkovo súťažilo 25 družstiev žiakov II. stupňa základných škôl a 8-ročných gymnázií so sídlom na území okresov Košice I, II, III a IV, vrátane hosťujúceho družstva zo župy Borsod-Abaúj-Zemplén v Maďarsku. 

Súťaž, ktorú zorganizoval Okresný úrad Košice v úzkej spolupráci s mestom Košice -Centrom voľného času, Orgovánová 5, Košice, MČ Košice – Západ, Občianskym združením MRAK, a Centrom podpory Košice, mala v nadväznosti na prierezové učivo „Ochrana života a zdravia", niekoľko cieľov. Pripravovať žiakov na možné riziká vyplývajúce najmä z pôsobenia následkov živelných pohrôm, havárií, katastrof, alebo teroristických útokov; overiť a precvičiť vedomosti získané učivom „Ochrana života a zdravia" s dôrazom na civilnú ochranu, pohyb v prírode, poskytovanie prvej pomoci a hasenie malých požiarov; vybudovať a upevniť návyk poskytnúť pomoc iným v prípade mimoriadnych udalostí; motivovať žiakov k záujmovej činnosti, pozitívnej skladbe voľno časových aktivít, mimoškolskému vzdelávaniu; obohatiť výchovno-vzdelávací proces o atraktívne prvky. 

Vyhlasovateľom „Súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany" pre školský rok 2015/2016 je Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, na príprave, ako aj na samotnom zabezpečení a uskutočnení podujatia v rámci už XXII. ročníka sa aktívne podieľali aj zamestnanci referátu CO, BOZP a PO mesta Košice.