Prejsť na obsah

V Košiciach športovali národnostné menšiny

Klub národnostných menšín, Pamätná izba Sándora Máraiho a Komisia národnostných menšín pri Mestskom zastupiteľstve v Košiciach zorganizovali športové podujatie s nádhernou myšlienkou. V sobotu 6. júna sa na XVII. ročníku ŠPORTOVÉHO DŇA NÁRODNOSTNÝCH MENŠÍN predstavilo 200 nadšených športovcov.

V športovo-zábavnom areáli na Alejovej ul.č.2 sa zápolilo vo futbale, šípkach, šachu, minigolfe (Adventure golf), stolnom tenise, preťahovaní lanom a štafetovom behu rodín. Pre deti boli pripravené súťaže zručnosti za sladkú odmenu. Celkovými víťazmi sa v bodovacej súťaži menšín stali Rusi. O skvelú atmosféru sa okrem dobrého počasia a fanúšikov postarala i zdravá snaha zástupcov menšín dokázať, že tá ich je športovo najzdatnejšia.

Organizátori potvrdili, že tento ročník multikultúrneho podujatia sa môže radiť medzi najúspešnejšie. Možno za to môže i snaha prispieť svojím dielom ku akciám na podporu Košíc ako Európskeho mesta športu 2016. Práve takýmito aktivitami Košičania dokazujú, že šport stiera akékoľvek rozdiely a tým len potvrdzujú, že si vzácny titul skutočne zaslúžime.