Prejsť na obsah

V Košiciach sa uskutoční najväčší veľtrh vzdelávania a pracovných príležitostí

Už o nedlho sa uskutoční siedmy ročník veľtrhu vzdelávania a pracovných príležitostí Pro Educo & Pro Job. Cieľom podujatia orientovaného na cieľovú skupinu mladých ľudí od 14 do 30 rokov je poskytnúť ucelené informácie v oblasti vzdelávania a kariéry. Návštevníci na ňom nájdu desiatky vystavovateľov, počínajúc ponukou stredných škôl z regiónu, domáce i zahraničné univerzity a v neposlednom rade ponuky od významných zamestnávateľov. Špecifikom podujatia je prezentácia vzdelávania už od stredoškolského stupňa a kladenie dôrazu na uvedomelý výber strednej školy, ktorá môže zásadným spôsobom ovplyvniť úspech študenta na trhu práce.

Tento rok sa v ponuke objavia aj centrá odborného vzdelávania a úspešné modely duálneho vzdelávania, oboje úzko naviazané na spoluprácu školy s konkrétnym zamestnávateľom. Široký výber domácich i zahraničných univerzít pomôže budúcim maturantom zorientovať sa na poli vysokoškolského štúdia, získať informácie z prvej ruky a mať možnosť na mieste osobne konzultovať svoje otázky priamo so zástupcami univerzít. Voľné pracovné miesta budú na podujatí prezentovať samotní zamestnávatelia z regiónu, personálna agentúra Manpower ako aj Úrad práce sociálnych vecí a rodiny. Dominovať budú najmä oblasti informačných technológií, automobilového priemyslu a výroby.

Partnerom podujatia je už tradične aj Mesto Košice. „Správny výber školy môže ovplyvniť celý následný život človeka. Vďaka univerzitám máme v Košiciach mnoho mladých vzdelaných ľudí predstavujúcich vysokokvalifikovanú pracovnú silu. Našim cieľom je, aby sa títo ľudia dokázali uplatniť v regióne a nemuseli cestovať za prácou inde," uviedol na včerajšej tlačovej konferencii primátor Košíc Richard Raši.

Súčasťou veľtrhu bude sprievodný program pozostávajúci z diskusií, workshopov a interaktívnych prednášok z oblasti vedy, umenia, informačných technológií a vzdelávania. Organizátori očakávajú takmer 10 tisíc návštevníkov. Veľtrh Pro Educo & Pro Job sa uskutoční 19. – 21. novembra v košickom Spoločenskom pavilóne. Vstup na veľtrh je bezplatný.
Viac informácií na: www.proeduco.sk