Prejsť na obsah

V Košiciach sa rozhorí symbolický olympijský oheň

Len niekoľko dní pred blížiacimi sa Zimnými olympijskými hrami 2018 poputuje symbolický olympijský oheň cez celé Slovensko. Skvelú atmosféru so zaujímavým programom si užijete aj v metropole východu, v Košiciach. V OC Aupark sa 7. februára s priaznivcami športu stretnú basketbalistka Zuzana Žirková a hokejový útočník Jiří Bicek.

V desiatich mestách pripravil slovenský olympijský výbor zaujímavý sprievodný program, ktorého cieľom je priblížiť olympijskú atmosféru všetkým fanúšikom športu. V Bratislave, Trnave, Nitre, Banskej Bystrici, Liptovskom Mikuláši, v Žiline, Martine, Košiciach, Poprade a v Jasnej sa môže slovenská verejnosť naživo dotknúť skutočnej olympijskej pochodne a prežiť nezabudnuteľný olympijský športový deň. Roadshow Slovenského olympijského tímu odštartuje už 30. januára 2018 v bratislavskom nákupnom centre Eurovea a vyvrcholí 9. februára v známom lyžiarskom stredisku Nízkych Tatier – Jasnej.

Najväčší sviatok zimných športov sa nezadržateľne blíži. Už o niekoľko dní privíta juhokórejský Pchjongčchang športovcov takmer z celého sveta a nad dejiskom ZOH sa rozhorí olympijský oheň – symbol mieru, jednoty a fairplay. Slovenský olympijský výbor pri tejto príležitosti pripravil pre slovenskú verejnosť sprievodné podujatie so zaujímavým programom, v rámci ktorého sa predstavia slovenské športové osobnosti. Počas 10-dňovej tour s olympijskou pochodňou, ktorá navštívi desať slovenských miest, sa fanúšikovia športu budú môcť stretnúť so slovenským olympionikom, zapojiť sa do športových aktivít a zažiť neopakovateľnú olympijskú atmosféru.

Už 30. januára o 10.00 hod. symbolickým zapálením olympijského ohňa odštartuje v bratislavskom centre Eurovea roadshow Slovenského olympijského tímu, v rámci ktorej sú pre fanúšikov športu pripravené simulátory VR a trenažéry pre cyklistiku, biatlon či vodný slalom. Pozrieť si môžu unikátnu výstavu k 25. výročiu SOV. V dňoch 9. a 10. februára 2018 pripravil SOV v Jasnej Arénu Slovenského olympijského tímu s neopakovateľnou atmosférou zimnej olympiády, atraktívnymi športoviskami priamo na zjazdovkách, hudobnými koncertmi, módnou prehliadkou a expozíciou fotografií olympijského oblečenia.

Do roadshow Slovenského olympijského tímu sa osobne zapoja slovenskí olympionici a športovci ako Jana Dukátová, Peter Gelle, Juraj Tarr, Erik Vlček, Zuzana Štefečeková, Jakub Grigar, Michal Martikán, Laco Škantár, Pavol Hurajt, Rišo Nagy, Matej Tóth.

„Sme presvedčení, že úlohou Sloveského olympijského výboru je okrem iného dostať olympizmus bližšie k ľuďom a športovým fanúšikom. Roadshow Slovenského olympiského tímu je jedinečná príležitosť ako zažiť aspoň sprostredkovane olympijskú atmosféru naživo. Vyvrcholením podujatia, na ktoré už teraz pozývam verejnosť, je Aréna Slovenského olympijského tímu v Jasnej, v ktorej bude počas celých olympijských hier prebiehať zaujímavý sprievodný program inšpirovaný myšlienkami olympizmu," povedal Anton Siekel, prezident SOV.


Zdroj: Slovenský olympijský výbor