Prejsť na obsah

V Košiciach sa bude tento rok konať ďalšie prestížne podujatie

V dňoch 28. - 30. októbra bude Slovensko organizátorom Majstrovstiev Európy 2016 v tanečnom športe na vozíku. Dejiskom podujatia, ktorého organizátormi budú Medzinárodný paralympijský výbor (IPC), Slovenský paralympijský výbor (SPV), Paralympijská marketingová spoločnosť, s.r.o. (PMS) a Mesto Košice, bude Spoločenský pavilón v metropole východného Slovenska. Očakáva sa štart viac než 120 športovcov z 21 krajín. 

Výkonný riaditeľ IPC Xavier Gonzalez v tejto súvislosti vyjadril potešenie, že budú môcť spolupracovať so Slovenským paralympijským výborom na príprave jedného z dvoch kontinentálnych šampionátov v tanečnom športe na vozíku v tomto roku. Majstrovstvá Ázie sa budú konať v novembri. „Tanečný šport na vozíku v poslednom období rastie a nepochybujem o tom, že tento trend potvrdia aj ME v Košiciach", zdôraznil.

Primátor mesta Košice Richard Raši ho doplnil: „Sme naozaj radi, že tento šampionát bude súčasťou nášho bohatého programu v rámci projektu Košice - Európske mesto športu 2016. Aj tento šampionát nám môže pomôcť v naplnení cieľa, že Európske mesto športu 2016 sa môže stať projektom všetkých ľudí, ktorí majú radi šport a pohybové aktivity". Predseda SPV Ján Riapoš je presvedčený, že Slovensko bude úspešným usporiadateľom a v kombinácii s Európskym mestom športu 2016 sa podarí zorganizovať vynikajúce podujatie. „Budem rád, ak prídete koncom októbra do Košíc osobne sa o tom presvedčiť", pozval divákov.

Doteraz posledné ME sa konali v roku 2014 v poľskom meste Lomianki po piatich rokoch. Predstavilo sa tam 112 športovcov z 18 krajín. Slovenská dvojica Helena Kašická – Peter Vidašič z košického klubu TK Ellegance sa na tomto šampionáte stali najúspešnejším párom, keď v latinskoamerických a štandardných tancoch skončili na druhom mieste, ale v kategórii LWD 1 Freestyle jasne dominovali a stali majstrami Európy. Na domácej pôde budú teda obhajovať titul kontinentálnych šampiónov.

Záznam z tlačovej konferencie si môžete pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=wbAufAolxLA&feature=youtu.be