Prejsť na obsah

Územný plán veľkého územného celku Košického kraja – Zmeny a doplnky 2009

M E S T O K O Š I C E

O Z N Á M E N I E


Košice, 4.11.2008
A/2008/15277

Oznamujem občanom, že dňa 27.10.2008 bolo mestu Košice ako dotknutej obci doručené rozhodnutie o tom, že sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA strategický dokument:

Územný plán veľkého územného celku Košického kraja – Zmeny a doplnky 2009.“


Obstarávateľ, Košický samosprávny kraj, Nám. Maratónu mieru 1, 042 66 Košice, predložil Krajskému úradu životného prostredia Košice podľa § 5 zákona NR SR č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len zákon o EIA) oznámenie o vypracovaní strategického dokumentu „Územný plán veľkého územného celku Košického kraja – Zmeny a doplnky 2009“.

Po podrobnom posúdení stanovísk, spresnení sporných otázok a výsledkov zisťovacieho konania podľa § 7 ods. 4 zákona o EIA vydal Krajský úrad životného prostredia v Košiciach rozhodnutie, že uvedený strategický dokument sa nebude posudzovať podľa zákona o EIA a proces posudzovania sa tým končí.

Mesto Košice, ako dotknutá obec pre strategický dokument s miestnym dosahom, podľa § 7odseku 7 bez odkladu informuje verejnosť o rozhodnutí Krajského úradu životného prostredia Košice vo veci neposudzovania strategického dokumentu.

Oznámenie pre verejnosť je umiestnené na tejto úradnej tabuli ako aj na internetovej stránke mesta www.kosice.sk.


primátor mesta Košice
v z. Mikuláš Čečko
námestník primátora mesta Košice