Prejsť na obsah

Už túto nedeľu nás čaká Medzinárodný maratón mieru

Prvá októbrová nedeľa bude v Košiciach patriť už tradične Medzinárodnému maratónu mieru (MMM). Počet účastníkov najstaršieho maratónu v Európe prekonal rekordnú hranicu 10.900 a na jeho 92. ročníku nebudú chýbať ani primátor Richard Raši a viceprimátorka Renáta Lenártová, ktorí sa predstavia v disciplíne na 4 x ¼ maratón.

S číslom jeden sa na štart postaví Keňan Samuel Kosgei Kiplimo, ktorého osobný rekord má hodnotu 2:07:47 h. Papierovou favoritkou medzi ženami bude Etiópčanka Mulu Diro Melkaová s osobným rekordom 2:29:10 h. 

Na trať vybehne i mnoho známych osobností z verejného života ako minister Ján Počiatek , primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal (obaja 4 x ¼ maratón), prezident U. S. Steel Košice Scott Buckiso, moderátor Matej „Sajfa" Cifra, majster sveta v chôdzi Matej Tóth, (všetci Polmaratón), či strieborný medailista z MS v cyklistike Milan Dvorščík (Maratón).

Príprava na košický maratón bola mimoriadne náročná, keďže v meste prebieha najväčšia rekonštrukcia a modernizácia električkových tratí a uzlov za posledných 30 rokov. Košický maratón sa však pobeží v nezmenenej certifikovanej trase," povedal primátor Richard Raši.

V Košiciach má šport všeobecne mimoriadne veľkú podporu, ako zo strany aktívnych športovcov, tak i zo strany fanúšikov. V uplynulých dňoch sa pre všetkých priaznivcov športových aktivít spustila aj nová webová stránka v rámci Európskeho mesta športu 2016, ktorá vznikla v spolupráci mesta a spoločnosti NESS. Nové komunikačné kanály tak naplnia jedno z poslaní projektu Európske mesto športu 2016 a to priblíženie športu širokej verejnosti i celkovú podporu zdravého životného štýlu. „Na tejto stránke sa budú sústreďovať všetky športové akcie v rámci Košíc. Dá sa povedať, že ide o unikátnu komunikačnú platformu a môže pomôcť i ako pomôcka pre média," doplnila viceprimátorka Renáta Lenártová.