Prejsť na obsah

Úvodné sneženie tejto zimy v Košiciach sa zatiaľ zaobišlo bez výraznejších komplikácií

Hlavnú časť zimnej údržby na základe zmluvy s mestom Košice vykonáva spoločnosť Kosit, v košických uliciach je však možné vidieť aj zamestnancov mestských podnikov Správa mestskej zelene (SMsZ) a Bytový podnik mesta Košice (BPMK).

Keďže predpoveď počasia na dnešok hlásila príchod Perinbaby, už od polnoci začali mechanizmy spoločnosti Kosit na základe požiadavky dispečingu magistrátu brázdiť košické ulice a posypovali ich soľou. Do ulíc celkovo vyšlo 25 sypačov a odhŕňačov a k dispozícii bolo aj 50 pracovníkov ručného čistenia.

Až na niektoré menšie problémy, ktoré boli do 20 minút od ich nahlásenia odstránené, zatiaľ prvý „snehový“ deň počas tejto zimnej sezóny nepriniesol do košických ulíc výraznejšie ťažkosti. DPMK hlásil predpoludním tri skrížené autobusy, ako aj ľad v úsekoch na Tramínovej, Kalinovskej a pri Grunte, kde linka č.72 mala až do 9.50 hod. skrátenú trasu len po Moskovskú ulicu.

Z dôvodov zaistenia bezpečnosti cestujúcich nezastavovali takmer hodinu autobusy na zastávke Cassovar smerom k Novej nemocnici. Po odstránení ľadu na ceste sa vrátila prevádzka na tejto zastávke do bežného režimu.

Popoludní boli cesty v meste mokré, ale aj naďalej zjazdné a neboli hlásené ďalšie problémy.

 

(Informácie budeme pribežne aktualizovať)