Prejsť na obsah

Trojkráľový beh prilákal do ulíc mesta stovky Košičanov

Druhý ročník Košického trojkráľového behu, ktorý bol úvodným podujatím kandidatúry Košíc na zisk titulu Európske mesto športu (EMŠ) 2016, prilákal v utorok 6. januára približne 400 účastníkov.

Mínusové teploty a zľadovatené úseky neodradili postaviť sa na štart ani viceprimátorku mesta Košice Renátu Lenártovú.
„Mesto chce aj takto naplniť svoj dlhodobo pretrvávajúci zámer rozhýbať Košičanov už existujúcimi podujatiami. Pritiahnuť ich na ne, a tým dať týmto aktivitám pridanú hodnotu ich ďalšou organizačnou profesionalizáciou, širším reklamným a propagačným pôsobením, sprístupnením ďalším vekovým kategóriám, výberom nových miest konania, aj opakovanými časovými intervalmi," konštatovala predsedníčka prípravného tímu projektu EMŠ 2016.

Víťazom 2. ročníka Košického trojkráľového behu sa stal Ukrajinec Oleksander Matvijčuk, ktorý vo farbách JM Demolex Bardejov dosiahol výsledný čas 15:50 min. Medzi ženami triumfovala časom 20:16 min. favoritka a obhajkyňa prvenstva Katarína Labašová z domáceho klubu OB ATU Košice.

Účastníci sviatočného behu absolvovali trať dlhú 5,1 km. V centre mesta na nich čakali dva okruhy, prvý v dĺžke 1,1 km na Hlavnej ulici, druhý ich zaviedol do vedľajších uličiek a do Mestského parku. V záverečnej časti trate sa bežci opäť vrátili na Hlavnú ulicu a absolvovali na nej dobeh do cieľa.

Trojkráľový beh organizoval Klub orientačného behu Akademik Technická univerzita Košice v spolupráci s mestom.