Prejsť na obsah

Teplejšie a pohodlnejšie aj v starších električkách

Hoci je finančná situácia v období celosvetovej hospodárskej krízy zložitá, Dopravný podnik mesta Košice sa aj napriek tomu snaží investovať do obnovy vozového parku. Tento rok pribudlo v košickej MHD desať nových autobusov a zrekonštruovaná električka KT8.D5.

Dopravný podnik prináša pre zimnú sezónu ďalšiu novinku - teplé poťahy na sedadlá električiek v starších typoch vozidiel a samoobslužné otváranie dverí. „Chceme, aby aj v starších typoch električiek T3 bolo cestujúcim teplejšie a pohodlnejšie. Už 14 vozidiel premáva s novými teplými poťahmi a sami vodiči hovoria, že si to cestujúci jednoznačne pochvaľujú," hovorí generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.

Teplo v električkách pomôže udržať aj samoobslužné otváranie dverí. „Novšie typy električiek sú týmto systémom už vybavené, do starších sa montujú priebežne, takže cestujúci by mali zimu v električkách pociťovať menej," dodáva riaditeľ dopravného podniku. DPMK pristúpil k „zatepľovaniu" starších typov električiek najprv na tých linkách, ktoré premávajú do U. S. Steelu. „Ide totiž o najdlhšie úseky, ale postupne zavedieme poťahy a samoobslužné otváranie dverí do zhruba 50 vozňov," uvádza M. Tkáč.

Cestujúcich podľa generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva DPMK Igora Jutku určite poteší aj ďalšia kompletne zrekonštruovaná a zmodernizovaná električka KT8.D5, ktorá by mala verejnosti začať slúžiť v krátkom čase. „Bude to už druhá zrekonštruovaná električka v tomto roku, investície na modernizáciu sú obrovské, zhruba 370 tisíc eur na jednu električku. Preto považujem investície, ktoré sa DPMK podarilo tento rok dať do obnovy vozového parku za veľký úspech," hovorí predseda predstavenstva I. Jutka.

Predbežne DPMK investoval do teplejších poťahov pre 12 vozidiel 3850 eur (cca 116 tis. Sk), montovanie samoobslužného otvárania dverí stálo pre 31 vozidiel 36 735 eur (cca 1,1 mil. Sk). Dohromady bude v nasledujúcich týždňoch „zateplených" 56 vozidiel.




Kontakt pre médiá:
Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6

murova@dpmk.sk
murovam@yahoo.com
+421 905 947 508