Prejsť na obsah

Taliansky Juventus bude vyučovať a trénovať mládež v Košiciach

Primátor mesta Košice Richard Raši včera prijal v priestoroch Historickej radnice predstaviteľov Futbalovej školy Juventus. Traja mládežnícki tréneri úradujúceho talianskeho šampióna z Turína budú totiž v metropole východu od 13. - 18. júla v rámci medzinárodného futbalového kempu vyučovať košické deti a mládež.

Futbalová škola slávneho a úspešného klubu Juventus, ktorá pôsobí aj u nás, prezentovala na stretnutí svoje rozhodnutie usporiadať tréningový kemp na dvoch miestach, pričom jedným z nich sú práve Košice. "Košice sme si zvolili i preto, že náš partner pochádza z tohto mesta, ale predovšetkým preto, že Košice sú mestom, ktoré má bohatú históriu, kultúru a Juventus ako spoločnosť verí v tieto hodnoty. Prijal nás primátor mesta a mohli sme naživo prežiť a vnímať krásnu atmosféru, ktorá dýcha z histórie, kultúry a z práce ľudí, ktorí žijú v Košiciach," konštatoval taliansky tréner Marco Isnardi.

Na Slovensku sa stal Juventus oficiálnym partnerom futbalovej školy FK Galaktik v roku 2013, ktorú zaradil i do siete Juventus Soocer Schools a v rámci nej organizuje medzinárodný kemp pre deti a mládež (7 - 16 rokov) pod názvom "Juventus International Camp 2014". Slovenský mládežnícky klub je jediným, ktorý sa dokázal presadiť na zahraničnom poli a je oficiálnym partnerom zahraničnej futbalovej školy. Práve na plochách v užívaní Galaktiku sa uskutoční tento futbalový sviatok.

 Futbal má v našom meste veľkú tradíciu, skvelých fanúšikov, ktorí tejto krásnej hre rozumejú. Košické kluby vychovali mnohých československých a slovenských futbalových reprezentantov, úspešných na Majstrovstvách Európy i na Olympijských hrách. Verím, že u nás nájdete veľa futbalových talentov a pomôžete nám z nich vychovať ďalších skvelých futbalistov," povedal na stretnutí primátor Richard Raši.