Prejsť na obsah

Svetový deň zvierat v ZOO

Zoologická záhrad v Košiciach pozýva všetkých milovníkov zvierat, no najmä deti a ich rodičov, v nedeľu 4. októbra 2009 o 14.00 hod. na bábkové predstavenie Nevesta myška, v podaní hercov košického Bábkového divadla.
Počas programu, ktorý sa uskutoční, pri príležitosti osláv Svetového dňa zvierat, v amfiteátri ZOO, bude všetkým deťom k dispozícii aj riaditeľ tohto zariadenia Štefan Kollár. „Malým návštevníkom našej ZOO som pripravený odpovedať na všetky ich zvedavé otázky, týkajúce sa života zvierat v ZOO, pretože zvieratká, aj keď nevedia formulovať svoje pocity a potreby do slov, dávajú ich najavo ako každá živá bytosť," povedal v tejto súvislosti riaditeľ ZOO Štefan Kollár.
Úspešná sezóna
Nedeľňajšie kultúrne podujatie bude nepísanou bodkou za hlavnou sezónou, ktorá bola podľa slov riaditeľa ZOO úspešná. „Do konca septembra prešlo bránami našej ZOO 153 tisíc návštevníkov, vlani košickú ZOO za celý rok navštívilo 170 tisíc frekventantov. Viaceré chovné zariadenia prešli markantnými zmenami. Hneď za vstupom naľavo vyrástla nová veľkoryso riešená voliéra – letný výbeh pre primáty, nad veľkým rybníkom pribudol altánok, nové výbehy dostali karpatské jelene a divé svine, v chovnom zariadení pre tučniaky pribudli umelé hniezda. O lepší komfort pre návštevníkov sa pričinilo aj päť nových stánkov s občerstvením. Pre malých návštevníkov sme vystavali komplet šmýkačiek, hojdačiek a preliezačiek, ktoré doplnili štyri detské ihriská," informoval nás riaditeľ košickej ZOO.
Pre zvieratká vyzbierali už 800 kilogramov gaštanov
Malí návštevníci ZOO sa o svojich zvieracích priateľov podľa slov Štefana Kolára zaujímajú počas celého roka. V týchto dňoch sa v košickej ZOO naplno rozbehla súťaž v zbere gaštanov. Jej siedmy ročník sa teší mimoriadnej obľube detí materských škôl a žiakov základných škôl. Len za pár dní si ZOO zo zberu najusilovnejších detí pripísala na svoje konto asi 800 kilogramov tejto pochúťky pre lesnú zver.