Prejsť na obsah

Stretnutie detí z MŠ Nešporova 28 s príslušníkmi Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach

28.5.2024 sme strávili krásne dopoludnie na školskom dvore s príslušníkmi  Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach, ktorí si pre naše deti pripravili zaujímavé aktivity, spojené s ukážkami práce dopravnej polície a kynológie.
 
Deti mali veľkú radosť zo všetkých ukážok a aktivít, ktoré sa udiali na našom školskom dvore.  Videli plemeno nemeckého ovčiaka, ktorý na slovo počúval svojho pána a presne podľa pokynov psovoda predviedol rôzne úkony, aké si vyžaduje policajný zásah. Bolo vidno, že psovod a jeho pes tvoria profesionálny tím.
 
Príslušníci PZ vysvetľovali deťom, akým spôsobom a aké pomôcky pri vykonávaní svojej práce potrebujú. Ako dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a spolupôsobia pri jej riadení, keď napríklad nefunguje svetelná signalizácia. Vysvetlili deťom, čo je povinnosťou každého účastníka cestnej premávky, a aké musí vodič a chodec dodržiavať pravidlá.
Deti mali možnosť vidieť konkrétne ukážky práce dopravného policajta, mali radosť z pripravených stanovíšť, v ktorých si priamo mohli vyskúšať svoje schopnosti a vedomosti z pravidiel cestnej premávky a svoju telesnú zdatnosť a spoločne s príslušníkmi dopravnej polície si preskúšali aj pravidlá cestnej premávky.
 
Sme poctení, že táto akcia sa stáva pravidelnou, naše deti sú šťastné a veľmi sa na tento deň tešia.
                                                                                        
Zapísala:  PaedDr. Marta Hrušková, riaditeľka školy