Prejsť na obsah

Stavebný úrad Košice – Východ sa z Dvorkinovej presťahoval na prízemie magistrátu mesta na Triede SNP 48

Stavebný úrad v našom meste poskytuje svoje služby na štyroch pracoviskách, ktoré sú rozdelené podľa lokalít. Od začiatku marca sa pracovisko Košice – Východ, ktoré doteraz sídlilo v priestoroch Miestneho úradu Dargovských hrdinov na Dvorkinovej 7, sa vrátane troch zamestnankýň presunuli na prízemie budovy Magistrátu mesta Košice na Triede SNP 48. Pracovisko Stavebného úradu ako aj jeho podateľňa vybavujú požiadavky občanov od pondelka 2. marca. Popri tom ešte prebieha aj sťahovanie dokumentácie z pôvodných priestorov. 

Pošta sa na starej adrese úradu nestratí

„Ešte stále nemáme vybalené všetko, keďže sme museli priniesť veci do príručného archívu a máme 115 vriec s dokumentáciou. V zmysle zákona o archivácii musíme dokumenty archivovať 20 rokov nasledujúcich po roku, ktorého sa týkajú. Základné veci už máme vybalené, prijímame občanov a aj podateľňa už funguje v plnom prúde. Takisto nám tu chodí aj preposlaná pošta z našej pôvodnej adresy. Občania sa nemusia báť, že sa k nám ich pošta nedostane,“ uviedla Jana Beličáková z referátu stavebného úradu Košice – Východ.

Občania si na pracovisku vedia vybaviť územné rozhodnutia a stavebné povolenia. Pracovisko vedie kolaudačné konania, príma žiadosti na ohlásenie stavebných úprav bytových domov, vybavuje aj zmenu využitia účelu časti alebo celých stavieb, odstraňovanie stavieb, rodinných domov alebo nebytových stavieb. Takisto prejednáva aj sankcie za nedodržiavanie stavebného zákona.

Podateľňa Stavebného úradu je otvorená každý pracovný deň od 8.00 do 15.00 hod., v stredu sú otváracie hodiny predĺžené do 16.00 hod.