Prejsť na obsah

Startup Weekend ponúkol príležitosť začínajúcim podnikateľom

Trojdňové podujatie s názvom Startup Weekend Košice, ktoré sa uskutočnilo uplynulý víkend na pôde Technickej univerzity v Košiciach bolo príležitosťou pre kreatívnych ľudí s inovatívnymi nápadmi a chuťou podnikať. Už po druhýkrát ho zorganizovala nezisková organizácia Startup Weekend podľa modelu prevzatého z USA. Zámerom podujatia je pomôcť jeho účastníkom s ich podnikateľskými nápadmi, ktoré medzi sebou prezentujú a vyberajú tie najzaujímavejšie. Pomocou mentorov z rôznych odborov ich potom pretvárajú na konkrétne podnikateľské plány.

Podľa iniciátora podujatia Petra Vrábela je Startup Weekend organizovaný s cieľom pomôcť inováciám a podnikateľským nápadom. „Na celom Slovensku je potrebné zvýšiť záujem o štúdium vedy a techniky a jeho aplikáciu, a preto sme radi, že môžeme pomôcť pri aktivizácii mladých ľudí," uviedol.

Piatkového otvorenia Startup Weekend Košice sa zúčastnil aj primátor Košíc Richard Raši, ktorý nad podujatím prevzal záštitu. „Vážim si všetkých malých a stredných podnikateľov, majiteľov malých i veľkých firiem, ktorí dokázali obstáť v tvrdej konkurencii a v zložitých ekonomických podmienkach vytvorili nové pracovné príležitosti a prosperujú. Som presvedčený o tom, že v Košiciach žije veľa talentovaných a tvorivých ľudí, ktorí majú nápady, odvahu, vôľu i vedomosti na to, aby boli rovnako úspešní a aby aj vďaka nim bolo úspešné celé naše mesto," prihovoril sa účastníkom podujatia a zaželal im veľa šťastia pri realizovaní ich zámerov Richard Raši.