Prejsť na obsah

Správa mestskej zelene priebežne odstraňuje následky veternej kalamity

Počas dnešného dňa prijala SmsZ 50 hlásení o spadnutých stromoch v dôsledku silného vetra. Hlásenia o spadnutých stromoch či konároch dostávajú priebežne najmä od občanov, polície a miestnych úradov.
„Stromy a konáre odstraňujeme z pozemkov, ktoré má organizácia v správe a z areálov ZŠ a MŠ v správe mesta Košice. Na odstraňovanie následkov veternej kalamity je nasadený maximálny počet zamestnancov organizácie ako aj techniky. Uprednostňujeme odstraňovanie stromov, ktoré sú na komunikáciach, na vozidlách, jednoducho prvé miesto majú prípady, v ktorých ide o ohrozenie života, spojazdnenie komunikácií, škody na majetku a až následne riešime stromy, ktoré sú na voľných plochách a nehrozí priame nebezpečenstvo úrazu. Momentálne riešime pílenie stromov a ukladanie dreva na voľné plochy, odvoz bude zabezpečovaní až po skončení kalamity," informovala námestníčka SmsZ Marta Popríková.
Drevný odpad bude odvezený do záhrady Bernátovce a použitý na kompostovanie, resp. hrubé kmene stromov na predaj ako palivové drevo .