Prejsť na obsah

Sprav niečo pre svoje mesto

V dňoch 16. – 17. mája 2008 (piatok – sobota) sa uskutoční podujatie Naše Košice, ktoré je skvelou príležitosťou, ako vo firme zaujímavými aktivitami podporiť tímového ducha medzi zamestnancami a zároveň ukázať verejnosti, že firma je dobrým susedom pre svoje okolie.

Ciele podujatia
Ideou projektu je umožniť dobrovoľníkom z radov zamestnancov firiem:
§ reálne pomôcť mnohým ľuďom, ktorí to potrebujú,
§ zapojiť sa do komunitných iniciatív a vytvoriť nové partnerstvá,
§ preveriť svoje sily a schopnosti pri práci v tíme,
§ skrášliť svoje mesto a zlepšiť život v ňom.

Kto môže pomôcť
Projekt Naše Košice pripravili Nadácia Pontis a U. S. Steel Košice. Spoluorganizátorom je skupina Engage. Priložiť ruku k dielu chcú aj dobrovoľníci z radov viacerých firiem. Podujatie je otvorené pre všetky firmy, ktoré operujú v Košiciach a okolí, majú tu svoje pobočky alebo ich zamestnanci sú z tohto mesta.

Kde môžete pomôcť
Dobrovoľníci si budú môcť vybrať zo 40 rôznych aktivít z oblasti vzdelávania a rozvoja, ochrany a podpory zdravia, sociálnej pomoci a pomoci životnému prostrediu. Aktivity prebiehajú v 3 rôznych termínoch počas dvoch májových dní. Niektoré rozsiahlejšie aktivity, ktoré si vyžadujú zapojenie väčšieho počtu dobrovoľníkov sú naplánované vo viacerých termínoch tak, aby sa mohli zrealizovať a zároveň, aby si dobrovoľníci mohli vybrať termín a aktivitu, ktorá im najviac vyhovuje. Ideálne je, ak si sformujete tím firemných dobrovoľníkov, ale prihlasovanie je otvorené aj jednotlivcom.
Firemní dobrovoľníci sa počas dvojdňového podujatia môžu zapojiť do úpravy záhrad, dvorov a interiérov základných a materských škôl, voľnočasových a sociálnych centier, do sadenia rastlín, kríkov, kosenia trávy, do budovania stanového tábora v košickej ZOO či murovaných priečok v útulku pre zvieratá. Z rozvojových iniciatív si môžu vybrať napríklad prekladanie informačného letáku organizácie či poskytnutie poradenstva v oblasti legislatívy a komunikácie. Medzi humanitne orientované činnosti patrí darovanie krvi a zbierka šatstva pre krízové centrá či bezdomovcov. Všetci dobrovoľníci sú povinní dbať na bezpečnosť pri práci.
Jednotlivé aktivity zastrešujú komunitné organizácie, charitatívne združenia alebo školy v Košiciach. Tmavomodré tričká pre dobrovoľníkov vyrobili deti a dospelí z chránenej dielne Dúha - Združenie na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím, Vranov nad Topľou.
Pre všetkých zapojených firemných dobrovoľníkov a komunitné organizácie je pripravené v sobotu o 15.00 hod. spoločné stretnutie, na ktorom si budú môcť pri guláši vymeniť skúsenosti a dojmy z tohto dvojdňového podujatia. Súčasťou stretnutia, ktoré sa uskutoční v priestoroch Športovo-zábavného areálu na Alejovej ulici, bude aj zaujímavý kultúrno-spoločenský program. Pre viac informácií sledujte Správy a Fórum.

Viac informácií na www.nasekosice.sk