Prejsť na obsah

Športovou osobnosťou Košíc pre rok 2015 je tenistka Anna Karolína Schmiedlová

Víťazkou siedmeho ročníka ankety Športová osobnosť Košíc (ŠOK) 2015 sa stala tenistka Anna Karolína Schmiedlová, ktorá tak na pomyslenom tróne vystriedala vodného lyžiara Alexandra Vaška ml. O jej triumfe rozhodli členovia Košickej športovej akadémie. Celkovo si prevzalo ocenenia ďalších 18 košických športovcov a jeden kolektív v kategóriách Legenda, Nádej, Hendikepovaný športovec a TOP 10.

Na slávnostnom galavečeri v Spoločenskom pavilóne v Košiciach nechýbal ani primátor mesta Košice Riachard Raši, ktorého potešilo, že tradičná anketa právom patrí aj do projektu Európske mesto športu 2016. „Našim cieľom je v roku 2016 ako aj v nasledujúcich pritiahnuť k športu čo najviac Košičanov všetkých generácií. K športu chceme vrátiť tých, ktorí s ním prestali, no urobiť ho atraktívnym aj pre tých, ktorí doteraz nikdy nešportovali. Tieto ciele nám môžu pomôcť napĺňať aj ocenenia pre športovcov, ktorí svojimi výsledkami vynikajúco reprezentovali alebo reprezentujú naše mesto" konštatoval košický primátor.

Schmiedlová sa počas roka 2015 stala slovenskou tenisovou jednotkou a kalendárny rok ukončila ako 26. hráčka rebríčka WTA. V minulej sezóne zvíťazila na turnajoch v poľských Katoviciach a v rumunskej Bukurešti.

Laureáti jednotlivých kategórií:

Legenda: František Kunzo (futbal), Katarína Lokšová - Ráczová (šerm), Jaroslav Pollák (futbal), Jozef Psotka (horolezectvo, in memoriam

Hendikepovaný športovec: Helena Kašická (tanec na vozíčku)

Kolektív: SC Enduro Košice (motocyklový šport)

Nádej: Michal Dudovič (florbal), Dominika Gumanová (kickbox), Nikola Seničová (vzpieranie)

TOP 10 – ŠOK 2015 (v abecednom poradí): Barbora Bálintová (basketbal), Ľubica Bérešová (fitnes), Jiří Bicek (hokej), Matej Kováč (vzpieranie), Róbert Nuber (basketbal), Veronika Petríková (kickbox), Anna Karolína Schmiedlová (tenis), Gabriel Spilar (hokej), Tomáš Urban (hádzaná), Jana Velďáková (atletika)

Doterajší víťazi ankety ŠOK:

2009 - Dana Velďáková (atletika)

2010 - Peter Bartoš (hokej)

2011 - Lucia Kupčíková (basketbal)

2012 - Igor Kočiš (kulturistika)

2013 - Richard Štochl (hádzaná)

2014 - Alexander Vaško ml. (vodné lyžovanie)

2015 - Anna Karolína Schmiedlová (tenis)

Video si môžete pozrieť tu: http://www.kosice.sk/video_player.php?id=16