Prejsť na obsah

Športová osobnosť Košíc 2009

Spoločnosť Progress Promotion v spolupráci s partnermi, mestom Košice a Košickou športovou akadémiou (KŠA), intenzívne pokračuje v príprave nového formátu podujatia, ktoré vzniká s ambíciou stať sa stálou súčasťou košickej športovej a spoločenskej scény. Projekt bol prvýkrát verejnosti predstavený 24. mája a počas viac než 20-tich týždňov sústredenej práce vstupuje do svojej záverečnej fázy.

V sobotu 30. januára 2010 budú v hoteli Double tree by Hilton oznámené výsledky ankety, ktorej finálovú desiatku už Košická športová akadémia zostavila, pričom jednotlivé mená budú verejnosti postupne oznámené. Výber nebol vôbec jednoduchý, keďže rok 2009 bol pre košický šport nadmieru úspešný. Tituly v kolektívnych športoch, ku ktorým prispeli lídri svojich tímov, neboli úspechmi jedinými. Množstvo skvelých medzinárodných medailových umiestnení v individuálnych disciplínach poriadne zostrilo nominačnú konkurenciu.

Jedným z cieľov celého projektu je zvyšovanie spoločenskej prestíže športu ako takého i poukázanie na výkonnostné i osobnostné kvality tých, ktorí dokázali obstáť v náročnej konkurencii. Má ísť tiež o poďakovanie a vyslanie signálu, že takéto osobnosti majú v živote mesta svoje nezastupiteľné miesto, prinášajú radosť, emócie, hrdosť i správnu mieru lokálpatriotizmu.

Ešte ťažšia úloha stála pred KŠA pri nomináciách v kategórii Legenda. Trojica laureátov je určená a aj s ich menami bude verejnosť, rovnako ako pri kategórii Nádej, čoskoro oboznámená.

Organizátori samozrejme mysleli i na hlas fanúšika a tak popri názore Košickej športovej akadémie dostáva počas celého decembra priestor práve ten, bez ktorého akýkoľvek vrcholový šport nemá praktický význam.

Na webovej stránke www.sportovaosobnost.sk sa každý fanúšik športu v Košiciach môže rozhodnúť, komu pošle svoj hlas. Ak sa nevie rozhodnúť, pomôcť mu môže databáza obsahujúca temer 400 mien športovcov, ktorú na stránke nájde. Ak si ani medzi nimi nevyberie, jednoducho napíše a odošle meno svojho športového idolu. Pozor, brány ŠOK FAN sa zavrú presne na Silvestra.

Ak sa Vám projekt ŠOK páči čoraz viac, môžete s ním stráviť i skutočné finále. Približne 350 hostí totiž 30. januára privíta hotel Double tree by Hilton, aby sa pri slávnostnom Gala programe a následne na Plese košických športovcov mohli tešiť z dosiahnutých úspechov.

Nebudú pri tom chýbať ani skutočné športové extra hviezdy pozývané pri tejto príležitosti na východ Slovenska. Ako prvý pozvanie prijal olympijský víťaz zo Soulu, fenomenálny atlét, chodec Jozef Pribilinec. Medzi vystupujúcimi umelcami sa zas dozaista nestratí populárna Katka Knechtová, či ďalšie známe mená šoubiznisu.

Ako postupovať pri rezervácii vstupeniek na toto stretnutie so športom a skvelou zábavou, sa dozviete takisto na webovej stránke projektu ŠOK.

Zdroj: Progress Promotion