Prejsť na obsah

Športová olympiáda v ZŠ Mateja Lechkého, Ulica Jána Pavla II. 1, Košice

Športová olympiáda v ZŠ Mateja Lechkého, Ulica Jána Pavla II. 1, Košice

Je utorok - 1. apríla 2014, čas 15,00 hod.

Do telocvične postupne vchádzajú motýliky, krtkovia, mačičky, psíkovia, .... (pod logom zvieratiek sa skrývajú žiaci jednotlivých tried na prvom stupni základnej školy). Postupne bol zapálený olympijský oheň, vztýčená olympijská vlajka, odznela hymna, sľub športovcov, sľub rozhodcov a 10. ročník športovej olympiády bol slávnostne otvorený.

V dňoch 1.- 4. apríla budú postupne súťažiť žiaci z jednotlivých ročníkov. V utorok predviedli svoju zdatnosť prváci, ktorí súťažili na 4 samostatných stanovištiach:
1. stanovište: Krok sem, krok tam
2. stanovište: Skús trafiť
3. stanovište: Bociania chôdza
4. stanovište: Zábavná cesta cez prekážky

Spoluorganizátorom športovej olympiády bola aj nezisková organizácia „Zober loptu, nie drogy", ktorá súťažiacim poskytla tričká a občerstvenie. Pán riaditeľ Damian Exner sa prihovoril športovcom a poprial im príjemný športový zážitok.

Súťažilo sa v dvoch kategóriách, zvlášť chlapci, zvlášť dievčatá. Postupne sa pod dozorom pani učiteliek striedali na jednotlivých stanovištiach. Atmosféra bola vynikajúca, prváci súťažili s veľkým zápalom, vzájomne sa povzbudzovali, fandili aj rodičia, starí rodičia a kamaráti. Pani učiteľky pripravili zaujímavé disciplíny, ktoré preverili šikovnosť žiakov.

Po dvoch hodinách rozhodcovia mali výsledky. Víťazi jednotlivých stanovíšť vystúpili postupne na stupne víťazov, prevzali si medaily a spolužiaci ich obdarili vrelým potleskom a povzbudivým pokrikom.

Na tejto športovej olympiáde nikto neprehral. Na záver si spoločne povedali, že: „ Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa!"


RNDr. Igor Šafran
riaditeľ školy

Prílohy