Prejsť na obsah

Spolu pomôžeme hendikepovaným deťom, športovcom aj opusteným psíkom

V nedeľu sa v priestoroch Historickej radnice rozdávala „Košická rozprávková pošta". Odosielateľmi boli všetci štedrí Košičania, ktorí neváhali prispieť na dobrú vec a adresátmi ľudia s pohnutými osudmi. Poštu si prevzali v rámci charitatívneho tradičného Novoročného koncertu Mesta Košice na ktorom sa prerozdeľuje výťažok z Primátorského punču.

Predaj primátorského punču na košických vianočných trhoch má už takmer 20 ročnú tradíciu, no ten posledný zlomil všetky doterajšie rekordy. Vďaka veľkému srdcu návštevníkov stánku s lahodným nápojom sa podarilo vyzbierať neuveriteľných 28 370,92 €. Každoročne je celý výťažok prerozdelený medzi dopredu vybrané organizácie, ktoré pomáhajú našim hendikepovaným a znevýhodneným spoluobčanom. Tohtoročná výsledná suma bola počas charitatívneho koncertu odovzdané zástupcom štyroch organizácií: OZ autistické centrum Rubikon, Spojená škola Opatovská, Útulok pre psov pri Haniske a Slovenský paralympijský výbor – Košickí paralympionici.

Poslami dobrých správ, ktorí v rámci „Košickej rozprávkovej pošty" príspevky odovzdali, boli primátor Košíc Richard Raši spolu s viceprimátormi Renátou Lenártovou a Martinom Pertuškom. Primátor sa opätovne poďakoval všetkým Košičanom, ktorí kúpou tradičného vianočného punču ukázali, že neváhajú otvoriť svoje srdcia i peňaženky. „Košičania počas najkrajších sviatkov v roku opäť ukázali, že im nie sú ľahostajné osudy tých v živote menej šťastných. Som na nich nesmierne hrdý a šťastný, že tu dnes môžem stáť a odovzdať kúsky ich štedrosti do rúk ľudí, ktorí svoj život zasvätili pomoci iným. Som presvedčený o tom, že peniaze pomôžu plniť sny," uviedol prvý muž mesta. 

Koncert nesúci výnimočnú myšlienku bol pre divákov zaujímavý atmosférou i účinkujúcimi. Náladu spríjemňovali výborní Cigánski diabli, Filip Tůma a Anita Soul. Spestrením programu boli tanečníci z tanečného štúdia Adriany Vrbovej i sláčikový orchester Musica Iuvenalis.



Video z Košickej rozprávkovej pošty si môžete pozrieť tu:

http://www.kosice.sk/video_player.php?id=6