Prejsť na obsah

Spoločnosť METRO venovala výnos z dvojpercentnej dane siedmim košickým subjektom

Predstavitelia košickej prevádzky spoločnosti METRO C&C Slovakia odovzdali v stredu 15. júna na pôde Magistrátu mesta Košice šeky symbolizujúce výnos z 2% dane siedmim vybraným subjektom.
Stali sa nimi:

    Spoločnosť detskej onkológie Košice - 130 tisíc korún,
    Oddiel športovej gymnastiky Kešel Košice - 100 tisíc korún,
    Rodičovské združenie pri ZŠ Kežmarská 28 - 100 tisíc korún,
    Rodičovské združenie pri ZŠ L. Novomeského - 100 tisíc korún,
    Priatelia a sympatizanti ZOO Košice - 100 tisíc korún,
    Spoločnosť pre kriticky chorých - 130 tisíc korún,
    Detská organizácia Frigo - 130 tisíc korún.

"Naša spoločnosť aj takýmto spôsobom chcela vyjadriť, že na území mesta nielen obchoduje, ale s ním aj spolupracuje a obyvateľom chce vrátiť časť zo svojho zisku. Ako partner pre profesionálov ponúka kvalitné produkty aj pre košických podnikateľov. Poznáme prácu mnohých tunajších neziskových subjektov a v tomto roku sme si vybrali sedem z nich, ktorým venujeme takmer 800 tisíc korún z výnosu z dvojpercentnej dane," povedal riaditeľ obchodu spoločnosti METRO C&C Slovakia v Košiciach Peter Sova. Primátor Zdenko Trebuľa vysoko ocenil záujem spoločnosti METRO podieľať sa na živote celej komunity. "Nie je to obvyklé gesto, práve preto si ho mimoriadne vážim. Verím, že nájde svojich nasledovníkov, ktorí takýmto spôsobom pomôžu v ďalších rokoch. V našom meste už máme niekoľko firiem, ktoré pochopili, aké dôležité je budovať silnú komunitu. Pomáhajú v oblasti vzdelania, zdravotníctva, kultúry, športu, charity. Časť zo svojho zisku, ku ktorému prispeli ich zamestnanci, alebo klienti, obyvatelia Košíc, im vracajú späť. Vytvárajú tak vzájomné vzťahy, ktoré sú pre budúcnosť mesta veľmi dôležité."

Zástupcovia obdarovaných subjektov poďakovali za finančnú injekciu, ktorá bola pre väčšinu z nich milým a neočakávaným prekvapením. Väčšina z nich použije finančné prostriedky na prospech detí a mládeže: na zlepšenie prostredia v Detskej fakultnej nemocnici, na Klinike anesteziológie, na zlepšenie vyučovacieho procesu a vybavenie počítačových učební, na mimoškolskú činnosť, športové podmienky pre gymnastov, či nový vlčinec v ZOO.