Prejsť na obsah

Spoločne pomáhame ľuďom v núdzi

Benefičná Anjelská kapustnica v Košiciach mala v predvianočnú sobotu mimoriadny úspech. V rámci vianočných trhov na Hlavnej ulici sa z tisíclitrového kotla vypredalo približne 2300 porcií, čo prinieslo najvyšší príspevok v histórii podujatia. Vďaka Košičanom, ochotným pomôcť dobrej veci, sa vyzbieralo pri predaji Anjelskej kapustnice viac ako 2800€. 

Organizácia Úsmev ako dar má hneď dva projekty, na ktoré tieto peniaze využije. Prvým je dobudovanie nového sociálneho zariadenia na pomoc mladým dospelým po ukončení pobytu v detskom domove, ale aj rodinám s maloletými deťmi, ktorí prišli o bývanie. Zvyšné prostriedky budú použité na priamu pomoc ľudom v núdzi, predovšetkým rodinám s deťmi a to vo forme výpomoci pri zakúpení jedla, liekov, hygienických potrieb či poplatkov v školách a škôlkach," uviedol košický primátor Richard Raši.

Blížiace sa sviatky sú pre ľudí bez domova možno ešte o niečo náročnejšie, ako zvyšok roka. Ani na nich Mesto Košice nezabúda a v predvianočnom čase sa už stalo dobrým zvykom podávanie kapustnice pre tých, ktorým chýba teplo domova.

V priestoroch košickej neziskovej organizácie Oáza - nádej pre nový život (záhrada Bernátovce) sa podávala vianočná kapustnica už tri dni v predstihu a to za prítomnosti viceprimátorky Renáty Lenártovej. „Aj v mene primátora Richarda Rašiho sme klientom Oázy, ľuďom v núdzi a bez domova odovzdali náš osobný finančný dar," prezradila košická viceprimátorka a dodala: „Verím, že sme im v tomto predvianočnom čase priniesli aspoň trošku radosti."