Prejsť na obsah

Spoločná rozlúčka

Hlavným bodom pracovného stretnutia bolo organizovanie spoločnej rozlúčky s obeťami tragickej nehody. Na návrh primátora sa magistrát rozhodol, že ak s tým budú rodiny zosnulých súhlasiť, mesto usporiadať spoločnú rozlúčku s obeťami nehody, ktorá by sa mala uskutočniť v utorok 16. septembra dopoludnia v budove Štátneho divadla v Košiciach. „Spoločnou rozlúčkou si chceme nielen dôstojne uctiť pamiatku obetí tragickej udalosti, ale chceme tiež túto možnosť ponúknuť najmä všetkým účastníkom zájazdu a širšiemu okruhu priateľov a známych obetí,“ povedal František Knapík

Obete nehody si uctilo aj Mestské zastupiteľstvo
Obete nehody si uctili pietnou spomienkou a podpisom do kondolenčnej knihy aj poslanci Mestského zastupiteľstva o 9.30 v priestoroch kondolenčnej miestnosti v budove Historickej radnice v centre Košíc.

Spoločná ekumenická bohoslužba
Tri dni smútku mesta Košice, ktoré vyhlásil primátor mesta Ing. František Knapík v utorok na poludnie budú ukončené zajtra o 15.00 spoločnou ekumenickou bohoslužbou v Seminárnom kostole na Hlavnej ulici. Na bohoslužbyevenovanej pamiatke obetí sa zúčastní aj chorvátsky veľvyslanec jeho excelencia Tomislav Car.

Kondolenčné listiny
V priebehu dnešného dňa prevzal primátor Košíc František Knapík kondolenčnú listinu od pracovníkov a prednostu Obvodného úradu vo Svidníku Milana Cocuľu.