Prejsť na obsah

Slávnostné stretnutie so začínajúcimi učiteľmi

Mesto Košice usporiadalo 9. novembra v CVČ, elokovanom pracovisku na Popradskej 86, tradičné podujatie s názvom „Slávnostné stretnutie so začínajúcimi učiteľmi a vychovávateľmi". Veľká pedagogická rodina sa rozrástla o 38 začínajúcich učiteľov a vychovávateľov z materských škôl, základných škôl, základných umeleckých škôl, jazykovej školy a centra voľného času.

Tradičnými hosťami podujatia boli Richard Raši, primátor mesta, Renáta Lenátrová, viceprimátorka a Mária Kavečanká, vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice. Prítomní boli aj riaditelia škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice a uvádzajúci učitelia.



Hlavným cieľom stretnutia bolo slávnostne privítať a prijať do veľkej školskej rodiny začínajúcich učiteľov a vychovávateľov - kvalifikovaných pedagogických zamestnancov, ktorí nastúpili do prvého pracovného pomeru po ukončení štúdia a pôsobia v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. „Ďakujem mladým učiteľom a vychovávateľom, že si vybrali učiteľské povolanie a rozhodli sa pracovať v školách v našom meste," povedal primátor Richard Raši. Doplnila ho viceprimátorka Renáta Lenártová, ktorá zaželala do budúcna mladým pedagógom veľa dobrých detí a žiakov, trpezlivých a tolerantných kolegov, chápajúce a ústretové vedenie školy, mnoho kreativity, entuziazmus, veľa dobrých nápadov a chuti do ďalšej pedagogickej práce.