Prejsť na obsah

SkyEurope rozširuje ponuku letov z Košíc

Od dnešného dňa sú v online predaji spoločnosti SkyEurope aj lety na nových linkách z Košíc, ktoré od 28. októbra 2007 začínajú prevádzku. Od nových liniek, ktoré Letisko Košice a.s. otvára, sa očakáva ročný nárast cestujúcich o 250 000.
V rámci pripravovaných noviniek spoločnosť SkyEurope upravila odlety do Bratislavy, ktorá sa bude od 30. októbra 2007 lietať štyrikrát denne v pozmenených časoch. Zavádza sa nová denná linka do Prahy a trikrát týždenne do Londýna (Luton) a do írskeho Dublinu lietadlom typu Boeing 737-700. Letisko Košice tak vychádza v ústrety všetkým pasažierom , ktorí lietajú na týchto najfrekventovanejších linkách a spája tiež východ Slovenska so západnými destináciami.
Nové letecké spojenie je výsledkom jednaní so SkyEurope, ktoré podporuje aj primátor mesta Ing. F. Knapík. „Priamym leteckým spojením s V. Britániou a Írskom, kde v súčasnosti pracuje a študuje mnoho Slovákov z východu, sa zlepší nielen postavenie mesta, ale prispeje sa k zlepšeniu a zrýchleniu cestovania našich občanov. Pri zaujímavých cenách cesta lietadlom môže byť mimoriadne výhodná,“ komentoval zavedenie liniek primátor. Celému regiónu východného Slovenska sa tým ponúka väčšia možnosť leteckej dopravy. Priame linky do metropoly východu napomôžu aj investorom a turistom, ktorých záujem o Košice sa v posledných mesiacoch výrazne zvýšil. Aj na Slovensku si obyvatelia so zvyšujúcou sa úrovňou uvedomujú výhody leteckej prepravy. Stúpa aj množstvo ľudí, ktorí si môžu dovoliť letenky a podľa zástupcov spoločnosti SkyEurope, za štyri roky sa Slovensko pravdepodobne dostane na úroveň, keď si väčšina obyvateľov bude môcť dovoliť lietať. Z výskumov tiež vyplýva, že 150 ľudí cestujúcich lietadlom znečistí životné prostredie menej ako 150 ľudí jazdiacich autom.
Na rozšírení služieb pre cestujúcich by sa mal podieľať aj DPMK zvýšením počtu liniek autobusovej dopravy medzi letiskom a mestom v náväznosti na novootvorené linky. Vo vzdialenej budúcnosti tomu napomôže pripravujúca sa, v rámci projektu KORID, električková trať na letisko.