Prejsť na obsah

Školská športová liga nekončí, zastreší ju Mesto Košice

Komisia športu schválila uznesenie s odporúčaním, aby namiesto „Zober loptu nie drogy“ zabezpečilo riadne dokončenie súťaží vo florbale a mini vybíjanej mesto

Na webovej stránke CVČ Košice sa objavila správa, ktorá veľmi znepokojila učiteľov košických základných škôl, predovšetkým tých, ktorí vyučujú v školách telesnú výchovu. 

Štatutárny zástupca „Zober loptu, nie drogy“ Damián Exner v uvedenej správe oznámil, citujeme: 

Na základe jednaní s partnermi projektu “Zober loptu, nie drogy“ a vzhľadom na celkovú podporu organizácií organizujúcich športové aktivity určené pre deti a mládež v meste Košice, Vám oznamujem, že projekt “Zober loptu, nie drogy“ nebude organizovať súťaže Košice Florbal a Košice Minivybíjaná v školskom roku 2018/2019 

Táto situácia ma nesmierne mrzí, nakoľko tieto podujatia patrili medzi tradičné a obľúbené podujatia v rámci športových aktivít určených pre deti základných škôl v meste Košice. Vzhľadom na skutočnosti však momentálne nemôžeme garantovať organizáciu týchto podujatí.“ 

Dnes (2. 4. 2019) rokovala o tomto probléme Komisia športu a aktívneho oddychu pri Mestskom zastupiteľstve Košice. Ivan Šulek z Referátu školstva, športu a mládeže Magistrátu mesta Košice členom komisie ozrejmil, že súťaže v rámci Školskej športovej ligy naozaj zastrešovala organizačne organizácia „Zober loptu, nie drogy“, ktorá svoju činnosť končí. 

„Tým, že projekt Zober loptu, nie drogy skončil neznamená, že skončil aj projekt Školskej športovej ligy. Už minulý rok sme sa dohodli, že ak organizácia „Zober loptu, nie drogy“ skončí svoju činnosť, preberieme všetky jej záväzky. Športová liga bude pokračovať v normálnom režime ďalej, čiže všetkých sedemnásť športov prevezme mesto na seba prostredníctvom Centra voľného času Košice. Nie je pravdou ani informácia, ktorá sa šíri na verejnosti, že Školskú športovú ligu ukončil primátor mesta. Nemienime sa Školskej športovej ligy vzdať, lebo je počtom zapojených škôl a tritisícpäťsto športujúcich žiakov unikátom na celom Slovensku.  

V súvislosti s hroziacim predčasným ukončením súťaží v rámci Školskej športovej ligy z dôvodu ukončenia činnosti organizácie „Zober loptu, nie drogy“ prijala Komisia športu a aktívneho oddychu pri Mestskom zastupiteľstve Košice uznesenie, ktoré navrhol jej predseda Ladislav Lörinc, v tomto znení: 

„Komisia športu a aktívneho oddychu odporúča Mestskému zastupiteľstvu Košice pokračovať v aktuálnom ročníku 2018/2019 v projekte Školskej športovej ligy za občianske združenie „Zober loptu, nie drogy“.  

Navrhnuté uznesenie schválili jednomyseľne všetci členovia komisie.