Prejsť na obsah

Silvester 2005 bude v Košiciach dvakrát - pre deti aj pre dospelých

Po minuloročnom úspechu detského Silvestra, aj v tomto roku Košice pripravujú v závere roka dva programy, ktoré symbolicky ukončia rok prežitý v druhom najväčšom slovenskom meste.

Predpoludním od 10.00 hod. sa stretnú najmenší obyvatelia mesta na Malej scéne Štátneho divadla, kde je pripravený Detský Silvester a Divadelné všeličo pre deti. V programe zaznejú pesničky, rozprávka o tom, ako dobro zvíťazí nad zlom v podaní šermiarskej skupiny spoločnosti Via Cassa a deti prednesú svoje vinše a želania mestu. Presne o 12. hodine, 12 hodín pred polnocou, symbolicky odzvonia starému roku. Zostrih týchto želaní uvidia dospelí obyvatelia mesta na nočnej tradičnej silvestrovskej show na pódiu pri Immaculate.
Tento program odštartuje 31. decembra o 22.00 hod. Programová štruktúra je zostavená tak, aby nálada k polnoci správne gradovala. O polnoci si predstavitelia mesta symbolicky štrngnú na zdravie so všetkými Košičanmi a zábava bude pokračovať do 01.00 hod. Nebude chýbať ani silvestrovský ohňostroj.

V programe vystúpia skupiny The Bridge, Ščamba, A.B.B.A. Born Again, Peter Stašák, DJ Pepo a tanečná formácia Uno Star. Moderátorom silvestrovskej zábavy bude Rišo Herrgott.
Na Hlavnej ulici budú posilnené hliadky mestskej i štátnej polície, k dispozícii budú aj zdravotníci. Na Hlavnej ulici sa nebude predávať žiadne občerstvenie ani nápoje.