Prejsť na obsah

Sídlisková paráda

Občianske združenie Centrum komunitného rozvoja spoločne so skupinou aktívnych obyvateľov Terasy a s neziskovou organizáciou Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 pripravilo Sídliskovú parádu ako prvú sériu podujatí v rámci projektu SPOTS (výmenníkové stanice). Od 6. augusta do konca septembra ožije Terasa podujatiami pre deti, mládež, dospelých… jednoducho tých, ktorí chcú lepšie spoznať svojich susedov a podieľať sa na rozvoji komunity. Každý môže prispieť svojim dielom k podujatiu a spoločnej zábave už 6. augusta na vybíjanej, alebo 17. augusta na zápasoch v minifutbale.

20. augusta potešíme všetkých, čo radi súťažia a kreslia kriedou na chodníky, pečú a ochutnávajú koláče, alebo majú radi rozprávku Kráľ drozdia brada v podaní divadla Babadlo. V septembri si zahráme veľkú sídliskovú hru s názvom Túlavé topánky. Pre tých, čo radi fotografujú je pripravená súťaž o najzaujímavejšiu fotografiu zo sídliska, ktorá bude prebiehať počas celého leta. Účastníci súťaže môžu posielať fotografie do 30. 9. 2009. Najlepšie fotografie budú vystavené na vernisáži počas otvorenia ružového výmenníka s bazárom.

Viac informácií o jednotlivých podujatiach nájdete na webstránke
http://www.ckrkosice.sk

Projekt SPOTS je súčasťou projektu Košice INTERFACE 2013, s ktorým Košice získali titul Európske hlavné mesto kultúry na rok 2013. Ciele projektu SPOTS sú: decentralizácia kultúry zo stredu mesta do okrajových a obytných častí, budovanie kapacít pre komunitný rozvoj, rekonštrukcia objektov výmenníkových staníc, podpora inovatívnych kreatívnych projektov, ktoré sú zamerané na komunitné a sociálne umenie, tvorba podmienok pre lepšie neformálne vzdelávanie a občiansku participáciu.

Program:

Vybíjaná – Leto v pohybe sa začína: 6. augusta 2009 o 15:00
miesto: Ul. Obrody – Ružový výmenník

Minifutbal – Leto v pohybe sa začína: 17. augusta 2009 o 10:00
miesto: Ul. Obrody – Ružový výmenník

Veselo na dvore – Maľovanie na chodníky, ochutnávka domáceho koláča, interaktívne predstavenie divadla Babadlo sa začína: 20. augusta 2009 o 10:00
miesto: Ul. Obrody – Ružový výmenník

Túlavé topánky – Sídlisková hra sa začína: 11. septembra 2009 o 15:00
miesto: Ul. Obrody – Ružový výmenník

Zdroj: Jana KRAJKOVIČOVÁ
PR manager