Prejsť na obsah

Šesťdňová odštartuje v Košiciach aj za prítomnosti prezidenta FIM

Mesto Košice ako spoluorganizátor Medzinárodnej šesťdňovej motocyklovej súťaže ISDE 2015 privíta v termíne od 7. do 12. septembra približne 500 svetových jazdcov. Podujatie v rámci svojho jubilejného 90. ročníka poctí svojou návštevou i prezident Medzinárodnej motocyklovej federácie (FIM) Venezuelčan Vito Ippolito.

"Mesto Košice intenzívne participuje na organizácii medzinárodného podujatia. Spolupráca je na dobrej úrovni a my doťahujeme spoluprácu mestských podnikov v čase Šesťdňovej. V pondelok sme mali pracovnú poradu, kde sme si vysvetlili detaily a za mesto Košice môžem garantovať, že otvárací ceremoniál i samotná súťaž budú prebiehať bezproblémovo. Pozývam všetkých Košičanov na toto úžasné podujatie, predovšetkým 5. septembra na otvárací ceremoniál, aby prišli a podporili všetkých pretekárov," uviedol na tlačovej konferencii námestník primátora mesta Košice Martin Petruško.

Už 3. septembra sa pred obchodným centrom Átrium Optima otvorí tzv. Uzatvorený park alebo "Parc Ferme". V tomto priestore budú zaparkované motocykle jazdcov ISDE 2015 po dojazde každej etapy až po štart tej nasledujúcej. Výstavba Paddocku začne 27. augusta, dva dni pred otvorením Parc Ferme, teda 1. septembra, začne svoju činnosť sekretariát ISDE 2015 s hlavným stanom v hoteli Košice.

V najprestížnejšej World Trophy bude lídrom Slovakia Trophy Team-u Štefan Svitko. Muži sa predstavia v dresoch, na ktorých prevažuje modrá farba. Slovensko budú medzi ženami reprezentovať Katarína Juríčková a Karin Hostinská, z pôvodnej nominácie vypadla zranená Zuzana Gahérová. Juniorský tím sa predstaví v zložení Michal Košík, Michal Novocký, Tomáš Zboran, Michal Dreveňák. Na ženských dresoch bude prevažovať biela farba, na juniorských červená.

V súťaži o World Trophy budú na Slovensku obhajovať titul Francúzi, ktorým sa podarilo v posledných siedmich ročníkoch až šesťkrát zvíťaziť. Medzi ženami budú medzi favoritky patriť obhajkyne z Austrálie, posledný juniorský primát z Argentíny patrí tímu USA. V minulosti až pätnásťkrát v hlavnej kategórii – World Trophy triumfovalo Československo. V úvode septembra prevezmú Košice pomyselnú štafetu po Považskej Bystrici, kde sa v minulosti Šesťdňová konala už štyrikrát (naposledy 2005) a zhostia sa tak role organizátora tohto motoristického sviatku.