Prejsť na obsah

Rýchlostná cesta R2 Šaca – Košické Oľšany

M E S T O K O Š I C E

O Z N Á M E N I E

Košice, 21.03.2014
A/2014/09486-6

Mesto Košice oznamuje občanom, že dňa 18.03.2014 bol mestu Košice ako dotknutej obci doručený rozsah hodnotenia navrhovanej činnosti:

„Rýchlostná cesta R2 Šaca – Košické Oľšany".

Navrhovateľ, NDS, a.s., so sídlom v Bratislave, predložil Ministerstvu životného prostredia SR (MŽP) podľa § 18 zákona NR SR č. 24/2006 Z.z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon"), Oznámenie o zmene pre navrhovanú činnosť „Rýchlostná cesta R2 Šaca – Košické Oľšany".

MŽP SR po posúdení zmien vydalo dňa 14.02.2014 Vyjadrenie, v ktorom uviedlo, že zmeny predstavujú možné závažné vplyvy, preto je ich potrebné podrobnejšie posúdiť. MŽP SR v spolupráci s rezortným orgánom, povoľujúcim orgánom a po prerokovaní s navrhovateľom určilo podľa § 30 zákona rozsah hodnotenia.

Podľa § 30 ods. 4 zákona je oznámenie o rozsahu hodnotenia zverejnené na úradnej tabuli mesta Košice a na webovom sídle mesta Košice www.kosice.sk, pričom verejnosť, dotknuté orgány a ďalšie osoby môžu podľa ods. 5 predložiť pripomienky k rozsahu hodnotenia navrhovanej činnosti do 10 dní od jeho zverejnenia na Ministerstvo životného prostredia SR, odbor environmentálneho posudzovania, Námestie Ľudovíta Štúra č. 1, 812 35 Bratislava.



Ing. Jozef Kvokačka, PhD.
vedúci oddelenia životného prostredia
a špeciálneho stavebného úradu