Prejsť na obsah

Rozprávkový festival pre rodiny otvoril kráľ Zimomrav

Uplynulý víkend sa v centre Košíc uskutočnil prvý ročník rozprávkového festivalu Zimomravenie. Prvé slnečné lúče a pestrý program rodinného podujatia prilákali na Hlavnú ulicu množstvo detí a ich rodičov. V bezprostrednom centre mesta pre nich bola pripravená dobrodružná hra, v ktorej rozprávkové bytosti skúšali vedomosti, zručnosť a šikovnosť súťažiacich rodín.

Festival odštartoval otváracím ceremoniálom na Dolnej bráne primátor Košíc Richard Raši v podobe kráľa Zimomrava. S rozprávkovými pomocníkmi absolvoval sprievod do Historickej radnice, kde v priebehu celého dňa prebiehal program zložený z vystúpení detských divadielok, kúzelníka a obľúbenej detskej diskotéky. Nechýbali zábavné atrakcie, maľovanie na tvár, workshopy, tvorivé dielne, čajovňa a ďalšie aktivity.

Počas celej soboty boli návštevníkom mesta k dispozícii interaktívne prehliadky a rôzne sprievodné podujatia vo vybraných expozíciách Východoslovenského múzea, Slovenského technického múzea, Verejnej knižnice Jána Bocatia a v SteelParku.