Prejsť na obsah

Rodiny súťažili v Športe troch generácií

Premiérový ročník rodinného športového podujatia Šport troch generácií sa konal v rámci osláv Dňa mesta Košice v piatok v športovo-zábavnom centre na Alejovej ulici. Zorganizovali ho mesto Košice, Mestská časť Juh a občianske združenie Šport pre všetkých.

Súťažiť sa mohli v rôznych športoch trojčlenné družstvá zložené z viacerých generácií (dieťa, rodič, starý rodič). Hlavným cieľom bolo propagovať zdravý životný štýl v každom veku, pričom vzorom majú byť rodiny, kde sa šport traduje už niekoľko generácií. Ďalším zámerom je pripraviť na školách podmienky pre trojgeneračné športovanie rodín vo voľnom čase a následne vytvoriť systém školských súťaží takýchto rodín.

Trojgeneračné športovanie chce samospráva podporovať v zmysle Koncepcie rozvoja športu v meste Košice prostredníctvom mestom poverenej organizácie, občianskeho združenia Šport pre všetkých. Tento subjekt zapojil do svojich aktivít okrem známej Školskej športovej ligy vo viacerých športoch aj podporu športovania rodín s názvom Šport troch generácií.

Viac informácií o Školskej športovej lige nájdete na http://www.sport4all.sk/.