Prejsť na obsah

Rekonštrukcia Základnej školy Družicová 4

Dňa 30. 8.2010 začala rekonštrukcia Základnej školy Družicová 4 v Košiciach. Uskutočňuje sa prostredníctvom finančných prostriedkov získaných z Regionálneho operačného programu, Prioritná os: 1 Infraštruktúra vzdelávania, Opatrenie: 1.1 Infraštruktúra vzdelávania. „Finančné prostriedky budú využité na rekonštrukciu budovy základnej školy. Postupne dôjde ku kompletnej výmene okien, zatepleniu fasády, prebehne komplexná rekonštrukcia elektroinštalácie, výmena svietidiel a iné. Cieľom rekonštrukcie je skvalitnenie a modernizácia výchovno-vzdelávacieho procesu" uviedla Helena Jeníková, vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice.
Po dohode so zriaďovateľom prijalo vedenie školy opatrenia na zabezpečenie výchovno-vzdelávacieho procesu tak, aby práce mohli prebiehať plynule, bez ohrozenia žiakov a zamestnancov školy. Vedenie školy v spolupráci so zriaďovateľom školy navrhlo postupy prác a riešenie organizácie vyučovania tak, aby nedochádzalo k podstatným zmenám v prevádzke školy. Rekonštrukcia bude prebiehať podľa jednotlivých traktov školy.
Zriaďovateľ poskytol ZŠ Družicová 4 náhradné miestnosti na vyučovanie v priestoroch bývalej ZŠ Galaktická 9. Podľa potreby budú do týchto priestorov presunuté tri triedy 3. ročníka s počtom 61 žiakov spolu s triednymi učiteľmi a 1 nepedagogický zamestnanec, ktorý bude zabezpečovať upratovanie alokovaných priestorov.
V súvislosti s uvedenými náhradnými priestormi ZŠ Družicová 4 zabezpečí ranné schádzanie žiakov v školskom klube detí, presun žiakov na Galaktickú, stravovanie na ZŠ Družicová a popoludňajšiu činnosť v ŠKD.
Dňa 2.9.2010 sa uskutočnilo slávnostné otvorenie školského roka 2010/2011 v ZŠ Družicová 4, v rámci ktorého žiaci a rodičia dostali informácie o priebehu rekonštrukcie a organizácii vyučovania v ďalších dňoch.
V prípade prebiehajúcej rekonštrukcie a nepredvídaných udalostí súvisiacich s rekonštrukčnými prácami bude vedenie školy hľadať náhradné riešenia, prípadne riešiť situáciu dvojzmennou prevádzkou.

Zdroj: oddelenie školstva MMK