Prejsť na obsah

Rekonštrukcia prejazdu na križovatke ulíc Hlinkova – Watsonova – Komenského

V nedeľu 8. novembra začne Dopravný podnik mesta Košice rekonštruovať cestno-koľajový prejazd ulíc Hlinkova – Watsonova – Komenského. Rekonštrukčné práce potrvajú do stredy 11. novembra.

Pôjde o komplexnú rekonštrukciu a modernizáciu jedného z najnamáhanejších úsekov v dĺžke 20 a šírke 6 metrov. „Rekonštrukciou sa zvýši bezpečnosť a aj komfort pri prejazde. V danom úseku je v súčasnosti mnoho výtlkov, ktoré znepríjemňujú prejazd áut aj našich električiek. Opravy menšieho rozsahu, ktoré sme po zime pravidelne v tomto úseku robili, už nepostačujú. Celková investícia vo výške takmer 59 tisíc eur pomôže upraviť prejazd nielen pre motoristov, ale aj pre cyklistov," skonštatoval generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč.

V danom úseku sa bude meniť koľajový spodok a zvršok, pričom sa použije konštrukcia, ktorá umožní zvýšené zaťaženia prejazdu ťažkých motorových vozidiel. „DPMK pritom použije moderné materiály a technológie. Požadovali sme záruku kvality zmodernizovanej trate na 5 rokov, ale práve vďaka kvalite materiálu a technológií očakávame, že daný úsek bude s bežnou údržbou fungovať bez problémov dvakrát toľko, teda 10 rokov," uviedol predseda predstavenstva DPMK Igor Jutka.

Rekonštrukčné práce realizuje spoločnosť GETRA, a. s., Košice, ktorá vyhrala verejnú súťaž DPMK s najnižšou ponúknutou cenou spomedzi troch firiem. DPMK realizoval súťaž prostredníctvom internetovej aukcie, ktorá je transparentnejšou, výhodnejšou a efektívnejšou možnosťou realizácie obstarávania ako rozšírená obálková metóda verejných súťaží.

Vzhľadom na rozsah rekonštrukčných prác budú v danej lokalite realizované aj dopravné obmedzenia. Motoristov a cestujúcu verejnosť prosíme o zhovievavosť. Električkové linky 2, 4, 9 a R3 budú skrátené po Nám. Maratónu mieru a ďalej bude premávať náhradná autobusová doprava. Nástupište autobusov bude umiestnené na konci Hlavnej ulice v blízkosti konečnej zastávky električiek „Nám. Maratónu mieru". Autobusy budú zastavovať na električkových zastávkach Poliklinika Sever, Krajský úrad a Havlíčkova.




Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice