Prejsť na obsah

Radnica ponúka v dražbe ďalšie nehnuteľnosti

Spolu 16 nehnuteľností vo vlastníctve mesta bude predmetom verejnej dobrovoľnej dražby, ktorá sa na magistráte uskutoční počas dvoch dní, 10. a 11. decembra. Súčet vyvolávacích cien týchto 16 nehnuteľností predstavuje 2 381 730 €.

Mesto v dražbe ponúka 9 bytov a 7 iných nehnuteľností, z toho 3 nehnuteľnosti idú do dražby opakovane, keďže v nedávnom prvom kole o ne nikto neprejavil záujem. O predaji týchto nehnuteľností formou verejnej dražby rozhodlo mestské zastupiteľstvo.

„V čase krízy chceme pomôcť mestskému rozpočtu aj týmto najtransparentnejším a najefektívnejším spôsobom speňaženia prebytočného mestského majetku, čo zároveň umožní aj úsporu našich doterajších nákladov na správu a údržbu týchto nehnuteľností, z ktorých väčšina vyžaduje značné investície do rekonštrukcie,"
uviedol námestník primátora a predseda majetkovej komisie mestského zastupiteľstva Mikuláš Čečko.

Verejnosť môže získať bližšie informácie o dražbe, o podmienkach účasti záujemcov i o jednotlivých nehnuteľnostiach na internetovej stránke mesta v sekcii samospráva – podsekcia verejné súťaže a dražby alebo na telefónnom čísle 6419 305.

V prílohe vpravo hore je pripojený prehľad dražených nehnuteľností.


Ako dopadla nedávna dražba mestských nehnuteľností, sa môžete dočítať na:

http://www.kosice.sk/article.php?id=6427.