Prejsť na obsah

Prvým Košičanom v roku 2009 je Štefan Gaži


Prvým Košičanom roku 2009 je Štefan Gaži

Primátor mesta Košice František Knapík sa chystá navštíviť rodičov prvého Košičana Štefana Gažiho. Chlapček s hmotnosťou 2,66 Kg a dĺžkou 47 centimetrov sa narodil 1. januára 2009 o jedenástej hodine vo Fakultnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach. Prvenstvo prináleží malému Števkovi vďaka údaju miesta trvalého pobytu jeho rodičov, ktorým bola v deň jeho narodenia Hrebendova ulica č. 8. Mamičke prvého Košičana v roku 2009 hodlá primátor Košíc František Knapík odovzdať príspevok vo výške 10 tisíc korún slovenských (332 Eur) na prvého narodeného Košičana v novom roku.

Prvý Slovák v roku 2009 sa narodil v Košiciach
V prvý deň roku 2009 sa pred Števkom Gažim na svet poponáhľali ešte dve bábätka. Miestom ich trvalého pobytu však nie sú Košice. Prvý Slovák roku 2009 Tomáško Sečkár sa narodil Rožňavčanke Ivane Sečkárovej a prišiel na svet tesne po polnoci v pôrodnici 1. súkromnej nemocnice v Košiciach – Šaci.

Primátor Košíc zablahoželá aj mamičke čínskeho dievčatka
Tridsaťsedemročná Lingdhu Chen mamička čínskeho dievčatka Jao Qi, ktoré sa narodilo 1. januára v ranných hodinách vo Fakultnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach sa nevie preukázať žiadnym platným dokladom o legálnom pobyte na Slovensku. Primátor druhého najväčšieho mesta na Slovensku podľa svojho vyjadrenia považuje narodenie každého dieťaťa za požehnanú a milú udalosť. Preto sa rozhodol, že okrem daru pre mamičku prvého Košičana bez ohľadu na okolnosti zašle aj ostatným dvom matkám blahoprajný list.