Prejsť na obsah

Prvý ročník FESTIVALU ZUŠ

Prvý ročník Festivalu Základných umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice , konaný pod záštitou Richarda Rašiho, primátora mesta

Dňa 23. júna 2014 sa v priestoroch Kasární/ Kulturpark uskutočnil 1. ročník Festivalu ZUŠ mesta Košice, na ktorom sa predstavili žiaci a učitelia piatich základných umeleckých škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice a to:
 - ZUŠ Bernolákova 26,
 - ZUŠ Irkutská 1,
 - ZUŠ Jantárová 6,
 - ZUŠ Márie Hemerkovej, Hlavná 68 a
 - ZUŠ Kováčska 43.

Festival slávnostne otvoril primátor mesta Košice Richard Raši spolu s námestníčkou primátora Renátou Lenártovou a námestníkom primátora Jánom Jakubovom. Spoločne s vedúcou referátu školstva, športu a mládeže Máriou Kavečanskou a riaditeľmi základných umeleckých škôl zaželali tomuto projektu úspešný začiatok a veľa ďalších ročníkov.

Festival pokračoval vystúpeniami žiakov hudobného a tanečného odboru základných umeleckých škôl za sprievodného slova zástupcov literárno-dramatického odboru. Žiaci ako aj ich zanietení pedagógovia opäť potvrdili vysokú úroveň našich základných umeleckých škôl. Na pódiu sa striedala krása a ladnosť pohybu s tónmi ľudovej, klasickej ale aj modernej hudby. Dôstojnou bodkou festivalu bolo vystúpenie Musici Iuvenalis pod vedením Igora Dohoviča.

Na festivale ZUŠ samozrejme nemohol  chýbať ani výtvarný obor, ktorého zástupcovia pripravili výstavu výtvarných prác v priestoroch budovy Bravo - Kulturpark, ktorú si verejnosť môže prísť pozrieť až do 8. júla 2014.



Spracovala: Mgr. Beáta Lopušniaková, referát školstva, športu a mládeže MMK

Prílohy