Prejsť na obsah

Prvú splátku za odpad zaplatíte poštovou poukážkou

Fyzické osoby, ktoré uhrádzajú poplatok za komunálny odpad mestu Košice prostredníctvom SIPO budú prvú tohtoročnú splátku mimoriadne platiť iným spôsobom ako doteraz. „Spolu s platobným výmerom im tentoraz bude doručená aj poštová poukážka. Dôvodom je aktuálny prechod administratívy magistrátu na nový softvér pre spracovanie agendy tohto poplatku," vysvetlila Agnesa Bogačevičová, vedúca oddelenia správy daní na Magistráte mesta Košice. Spomínané šeky na úhradu prvej tohtoročnej splátky poplatku za komunálny odpad budú poplatníkom doručované v priebehu mesiaca apríl. Termín, dokedy je potrebné najneskôr zaplatiť prvú splátku, je 30. apríl. Poplatok za komunálny odpad sa uhrádza štvrťročne.

„Ide len o jednorazovú zmenu. Ďalšie tohtoročné kvartálne splátky poplatku za komunálny odpad už budú poplatníkom realizované opäť doterajším spôsobom prostredníctvom SIPO a v riadnych štvrťročných termínoch, teda najbližšie v júni," doplnila Agnesa Bogačevičová. Poštovú poukážku na úhradu prvej splátky poplatku za komunálny odpad je možné zaplatiť v pokladni kancelárie prvého kontaktu na magistráte nielen v hotovosti, ale aj bezhotovostne platobnou kartou. Úhradu šeku možno realizovať aj bankovým prevodom alebo na pošte.

Poplatok za komunálny odpad pre domácnosti v bytoch na sídliskách (tzv. paušálne spoplatňovaný zber) a pre poplatníkov v rodinných domoch, ktorí nevyužívajú množstvový zber, predstavuje 31,35 eura (944 Sk) na osobu a rok. Za množstvový zber sa platí 0,0189 eura (0,569 Sk) za 1 liter odpadu a 1 vývoz bez ohľadu, či ide o zber do vriec, kuka nádob alebo veľkokapacitných kontajnerov.