Prejsť na obsah

Prvá tohtoročná Košičanka dostala od primátora 10 tisíc korún

Primátor Zdenko Trebuľa odovzdal v utorok 4. januára 2005 finančný dar prvej Košičanke, ktorá sa narodila v tomto roku. Dievčatko, ktoré dostalo meno Sarah Anna, sa narodilo mamičke Anne Hákovej na poludnie 1. januára na gynekologicko-pôrodnickej klinike Fakultnej nemocnice L. Pasteura na Triede SNP. Prvé údaje o dieťatku boli 54 cm dĺžky a 3,74 kg váhy.

Okrem finančného daru - desaťtisíckorunovej hotovosti z reprezentačného fondu primátora - dostala Sarah Anna aj košický pas a jej mamička veľkú kyticu a reprezentačnú publikáciu o meste. Informácia o tom, že Sarah Anna je prvá Košičanka v tomto roku, pani Hákovú veľmi prekvapila. Netušila ani to, že ju priamo do pôrodnice príde navštíviť aj primátor mesta s finančným darčekom, ktorý päťčlennej rodinke pomôže s najnutnejšími investíciami. "Moje prianie pre prvú Košičanku, ale aj pre jej rodičov, je predovšetkým zdravie. To by som jej želal nielen do prvých dní, ale do celého života," povedal primátor Zdenko Trebuľa. "K tomu samozrejme šťastie a radostné detstvo medzi ľuďmi, ktorí ju budú milovať. Mamičke a oteckovi popri tom aj dosť síl na to, aby mohli zabezpečiť rodinu a aby žili v našom meste čo najspokojnejšie."

Manželia Anna a Marián Hákovci vychovávajú v trojizbovom byte v mestskej časti Nad Jazerom už dve dcéry: 5 a polročnú Sofiu a ročnú Terezku. "Ja som túžila po synovi, ale manžel chcel dcéru," priznala 35-ročná pani Anna, ktorá je učiteľkou prvého stupňa, ale rodičovské povinnosti jej zatiaľ veľa pedagogických skúseností neumožnili. Otec, ktorý je strojár, sa vďaka tretej dcére môže cítiť ako rozprávkový kráľ s troma princezničkami.