Prejsť na obsah

Pristálo lietadlo s telesnými pozostatkami

Včera večer krátko pred 22.00 prijala Fakultná nemocnica Louisa Pasteura (FNLP) v Košiciach štyri slovenské pacientky z chorvátskeho Záhrebu, kde boli hospitalizované po nehode autobusu. Zranené prišiel po prijatí do nemocnice pozdraviť aj primátor mesta František Knapík. Magistrát mesta Košice poskytol pre prípadnú potrebu prepravy príbuzných pacientok autobus, psychologický tím z košického Psycho-sociálneho centra a občerstvenie. V neskorých večerných hodinách následne navštívil primátor mesta zdravotnícky tím Komunikačného intervenčného centra. „Chcel by som sa vám srdečne poďakovať za vašu kvalitne a profesionálne odvedenú prácu počas uplynulých troch dní. “ povedal pred návratom tímu do Bratislavy prvý muž Košíc. Návrat Krízového intervenčného tímu do Košíc
O opätovný návrat tímu do Košíc požiadal primátor Košíc ministra zdravotníctva SR Richarda Rašiho dnes v dopoludňajších hodinách po obdržaní informácie o prevoze obetí tragickej udalosti na Slovensko . Krízový intervenčný tím bude v spolupráci s košickým Psycho – sociálnym centrom naďalej nápomocný pri riešení potrieb osôb zasiahnutých tragickou udalosťou.
Pristálo lietadlo s telesnými pozostatkami
Lietadlo s telesnými pozostatkami všetkých 14 obetí tragickej havárie autobusu pristálo dnes na Letisku v Košiciach krátko po 16.30 hod. Podľa našich informácií boli telá obetí tragickej udalosti prevezené do Ústavu súdneho lekárstva. Otázkou usporiadania prípadného spoločného pohrebu sa okrem iného bude na svojom zajtrajšom pracovnom stretnutí zaoberať Komisia pre pomoc občanom postihnutých tragickou nehodou dňa 7.9. 2008.

Verejná zbierka
V priebehu dnešného dňa vyzval primátor Košíc František Knapík občanov a organizácie, aby sa zapojili do verejnej zbierky na pomoc osobám a pozostalým. Občania a organizácie môžu zasielať dobrovoľné finančné príspevky na účet zriadený výlučne na tento účel v Dexia banka Slovensko a. s. pobočka Košice, na číslo účtu: 0516007019/5600, variabilný symbol 79.
Prostriedky získané prostredníctvom zbierky budú použité na pokrytie nákladov spojených s pohrebom obetí a ďalších potrieb osôb zasiahnutých tragickou udalosťou. Verejnosť bude o použití finančných prostriedkov informovaná.

Obdržanie kondolenčných listín
Primátor mesta Košice František Knapík obdržal v týchto dňoch v súvislosti so spomínanou tragickou udalosťou kondolenčné listiny od Miloša Šimonoviča, primátora srbského mesta Niš, Slovenského kultúrneho osvetového spolku Ľudovíta Štúra v Chorvátsku a Krajskej organizácie Únie žien Slovenska.

Zasadnutie mestského zastupiteľstva
Mestské zastupiteľstvo sa začne zajtra o 09.30 hod. pietnou spomienkou na obete nehody v priestoroch kondolenčnej miestnosti v budove Historickej radnice v centre Košíc.