Prejsť na obsah

Prímestský tábor pre deti

Komunitní pracovníci, ktorí sú zamestnancami Mesta Košice a pracujú priamo v komunitných centrách , ktoré Mesto zriadilo v prostredí najbližšom pre skupiny obyvateľstva ohrozené sociálnym vylúčením, pripravili pre 30 detí zaujímavý program .
Ten bude mať charakter zábavný, ale aj náučný a preventívny, aby si deti upevnili v praxi tie návyky a vedomosti, ktoré získavajú v škole aj pri stretnutiach v komunitných centrách. V Športovom areáli na Alejovej ulici si v jeden deň vyskúšajú svoju športovú zdatnosť rôznymi športovými akciami a súťažami , ďalší deň budú v spolupráci s Mestskou políciou overovať svoje znalosti v pravidlách cestnej premávky a v správaní sa na verejných priestranstvách, bude to preventívno – náučný program. V Zoologickej záhrade je pripravený celodenný program s prehliadkou so sprievodcom a možnosťou využitia ďalších aktivít, ktoré ZOO ponúka. Určite zaujímavá bude návšteva Leteckého múzea v Košiciach, kde sa tieto deti bežne nedostanú. V závere týždňa pri ukončení tábora sa môžu deti hrať, súťažiť, športovať a opekať na Bankove, kde bude vyhodnotený celý priebeh tábora a odmenení víťazi súťažných podujatí.
Deti s komunitnými pracovníkmi sa budú prepravovať verejnou hromadnou dopravou, na ktorú prispel DPMK voľnými lístkami pre deti.
Mestský podnik Zoologická záhrada Košice umožnila deťom bezplatný vstup a sprievodcu, Mestské lesy Košice, a.s. venovala finančný príspevok na potravinové balíčky, Potravinová banka Slovenska venovala sladkosti do balíčkov, firma Rekviem prispela finančne na športové potreby a odmeny pre víťazov súťaží, šiltovky a perá dostali deti od firmy Skanska Technológie a.s. Košice,MČ Košice – Juh umožnila využiť priestory Športového areálu na Alejovej ulici a ďalší jednotlivci prispeli individuálnymi darmi. Iné finančné náklady na tábor zabezpečilo Mesto Košice. Aj s touto podporou mohla byť takáto akcia realizovaná. Ďakujeme.